Daugavpilī ceļu satiksmes negadījumos cieta 14 cilvēki

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

Vakar, 11.janvārī, Daugavpils novadā reģistrēti 5 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 14 cilvēki.

Ap plkst. 4 no rīta Daugavpilī, Lielā ielā pie dzelzceļa gaisa tilta vīrietis, vadot automašīnu VW Passat netika galā ar vadību, nobrauca no ceļa un ietriecās apgaismojuma stabā. Cieta 21 gadus veca pasažiere, kura guva smadzeņu satricinājumu un galvas sistu brūci.

Ap plkst. 15:30 Nīcgales pagastā, autoceļā A6 automašīnas Renault vadītājs neievēroja drošu distanci, kā rezultātā sadūrās ar priekšā braucošo mikroautobusu Ford. Straujas bremzēšanas laikā, Renault sadūrās arī ar aizmugurē braucošo automašīnu. Savukārt mikroautobuss sadursmes rezultātā iebrauca grāvī un apgāzās. Kopā cieta 7 cilvēki, no kuriem 5 ir bērni (viens 10 gadus vecs, divi piecgadīgi un divi četrgadīgi bērni). 

Par laimi šajā negadījumā neviens negāja bojā. Vissmagāk no visiem cieta 4 gadīgs zēns, kuram ārsti konstatēja rokas lūzumu. Smadzeņu satricinājumus mediķi konstatēja 2 cilvēkiem – piecgadīgai meitenei un 30 gadīgai sievietei. Pārējiem ceļu satiksmes negadījuma dalībniekiem med. palīdzība bija sniegta uz vietas. 

Pusstundu vēlāk negadījums notika Daugavpils pilsētā, kur automašīnas Volvo vadītājs, braucot pa Grodņas ielu (krustojumā ar 18.novembra ielu) nepalaida pa galveno ielu braucošo automašīnu. Sadursmes rezultātā cieta 51 gadu veca Volvo pasažiere, kura guva smadzeņu satricinājumu.

Tāpat pilsētas robežā, Lielā ielā, ap 17:00 1962.gadā dzimis Ford vadītājs uzbrauca gājējam, kurš burtiski pakrita zem automašīnas riepām – iedams pa ceļa malu 40 gadīgs vīrietis nokrita uz ceļa braucamās daļas tuvu braucošai automašīnai. Gājējs tika nogādāts slimnīcā, kur ārsti viņam konstatēja atslēgas kaula lūzumu, dažādas sistas brūces, kā arī alkohola reibumu. 

Savukārt nākamais negadījums notika Daugavpils novadā, Naujenes pagastā ap plkst.18:00, kur 1979.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu Audi, netika galā ar vadību un izbrauca pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar pretim braucošo Audi (arī Audi), kuru vadīja 1964.gadā dzimis vīrietis. Pavisam negadījumā cieta 4 cilvēki – otrās Audi vadītājs un pirmās Audi pasažieri (divi jaunieši 1993.g.dz. un viens 1991.g.dz.). Ārsti konstatēja cietušajiem dažādas traumas – smadzeņu satricinājumus, sasitumus, nobrāzumus, bet vienam cilvēkam arī deguna lūzumu.

Policija skaidro visu ceļu satiksmes negadījumu iemeslus un apstākļus. Katrs negadījums tiks izmeklēts un izskatīts atsevišķi, likumā noteiktajā kārtībā.

Policija lūdz visus ceļu satiksmes dalībniekus un transportlīdzekļu vadītājus, dodoties izbraukumā ar savu automašīnu, ņemt vērā laika meteoroloģiskos apstākļus, kā arī izvēlēties pareizo un drošu braukšanas ātrumu, pievēršot īpašu uzmanību ceļu stāvoklim un tā īpatnībām. Lēnāk brauksi, tālāk tiksi!

Policija vērš arī gājēju uzmanību tam, ka, pirms šķērsot brauktuvi, nepieciešams pārliecināties par satiksmes drošību. Svarīgi ir atcerēties, ka uz slidenā ceļa strauji apturēt automašīnu nav iespējams. Policija lūdz gājējus parūpēties par savu drošību un nešķērsot ceļu tuvu braucošo transportlīdzekļu priekšā. Pat neskatoties uz to, ka jūs atrodaties uz zebras, automašīna ātrāk neapstāsies! Tumšā diennakts laikā svarīgi atcerēties arī par atstarotāju lietošanu, lai vadītājs laicīgi var pamanīt jūs uz ceļa! Esi redzams uz ceļa un dzīvo ilgāk!
 


Написать комментарий