Latgales lielās pašvaldības tikās ar ministru prezidentu Valdi Dombrovski

foto kasjauns.lv
foto kasjauns.lv

22. martā notika Latgales pašvaldību vadītāju tikšanās ar ministru prezidentu, vairākiem ministriem un ministriju pārstāvjiem. Saruna bija par Latgales attīstību. Daugavpili šajā svarīgajā sanāksmē pārstāvēja Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs.

Sarunā par Latgales attīstības iespējām piedalījās ministru prezidents Valdis Dombrovskis, finanšu ministrs Andris Vilks, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, ministriju pārstāvji.

Vitālijs Azarevičs pastāstīja, ka tikšanās laikā valdība saņēma Latgales pašvaldību piedāvātos risinājumu variantus, lai reģions varētu sākt attīstīties. To vidū ir arī Daugavpilī izstrādātie priekšlikumi valdībai, kas veicinātu otrās lielākās Latvijas pilsētas attīstību.

Ministru prezidents pārrunāja ar pašvaldību vadītājiem viņu redzējumu. Vitālijs Azarevičs aktualizēja jautājumu par subsidētajām darbavietām jauniešiem, lai apturētu viņu aizbraukšanu, runāja par arodskolu jautājumu. Tikšanās laikā bija apspriesti jautājumi arī par tranzītielas A-13 rekonstrukciju, Rotko centra darbību un valsts atbalstu tam. Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka Daugavpils prioritāte ir jaunas darbavietas, bet tas nozīmē investīciju piesaisti, biznesa attīstību, tikai tā pilsēta var iet uz priekšu un paātrināt ekonomikas augšupeju.

Ministru prezidents un ministri izklāstīja savus priekšlikumus, viens no tiem Daugavpilij ir ļoti labvēlīgs. Valdība dos nodokļu atvieglojumus “Latvijas dzelzceļam”, lai Daugavpilī varētu attīstīt SIA “Ritošais serviss”, kur ražotu un remontētu dzelzceļa ritošo sastāvu. Tas pilsētai dos 300 jaunas darbavietas.

Sanāksmes laikā bija saruna arī par ceļu remontu, nodokļu jautājumiem, transporta attīstību.

Vitālijs Azarevičs šo sanāksmi vērtē ļoti pozitīvi, notika konkrēta abpusēja saruna. Viņš izteica cerību, ka rezultāti Latgalei būs pozitīvi.

Valdība pieņēma Latgales pašvaldību izstrādātos piedāvājumus, tagad tos vērtēs- ko varēs, ko nevarēs realizēt.

Galīgā atbilde Latgalei no valdības būs sniegta 11. aprīlī.


Написать комментарий