Sporta tērpus Latvijas izlasei uz vasaras olimpiādi Londonā šūs Ķīnas firma

foto robbiewilliamsmusic.ru
foto robbiewilliamsmusic.ru

Latvijas izlasei sporta tērpus šīs vasaras olimpiskajām spēlēm Londonā šogad šūs kāda Ķīnas kompānija, Latvijas radio šorīt sacīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Einārs Fogelis.

Viņš piebilda, ka Ķīnas kompānija šos sporta tērpus Latvijas izlases sportistiem dāvinās, Latvijai par tiem nekas nebūs jāmaksā.

Fogelis norādīja, ka pašlaik vasaras olimpiskajām spēlēm Londonā jau ir kvalificējušies 22 atlēti, taču kvalifikācijas process turpinās un tas noslēgsies 8.jūlijā.

"Atsevišķos sporta veidos Londonā esam gatavi cīnīties par visaugstākajām vietām," sacīja LOK ģenerālsekretārs.

Komentējot jautājumu par finansējumu sportam Latvijā, Fogelis norādīja, ka pēdējos gados tas ir samazinājies par 67%, apmēram uz pusi ir samazinātas administratīvo darbinieku algas, tajā skaitā arī tehniskajam personālam. Pašlaik LOK darbojas 12 cilvēki. Fogelis pats pēc nodokļu nomaksas algā saņemot ap 1000 latu.

Viņš uzsvēra, ka jau pašlaik nopietni ir jāsāk plānot sporta budžets nākamajiem gadiem, jo dārgs būšot sagatavošanās process 2014.gada olimpiskajām ziemas spēlēm Sočos. Kā piemēru viņš minēja augstās viesnīcu izmaksas, – jau pašlaik pie trases esošajās viesnīcās Sočos vienam cilvēkam diennaktī jāmaksā 150 eiro, salīdzinoši Austrijā, Itālijā tas izmaksā 35 eiro par diennakti.

Fogelis uzsvēra, ka bez šīm sagatavošanās nometnēm Latvijas kamaniņbraucēji, bobslejisti, skeletonisti iztikt nevarēs, "noteikti ir jātrenējas tieši tur".

Atbildot uz jautājumu, vai ziemas sporta veidu sportistiem no valsts budžeta tiek piešķirts pietiekams finansējums, Fogelis sacīja, ka, piemēram, skeletonistu komandas gada budžets ir aptuveni 80 000 latu. Kopā ar sponsoru ziedojumiem izdevies gadu finansiāli nodrošināt arī kamaniņbraucējiem.

Jau ziņots, ka šodien plkst.11 notiek Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālā asambleja.

Ģenerālās asamblejas sesija sāksies ar 2011.gada trīs labāko jaunatnes sporta treneru svinīgu godināšanu, kas tika noteikti LOK un tās ilggadējā atbalstītāja "Swedbank" rīkotajā konkursā. Katrs laureāts saņems LOK Goda rakstus un naudas balvu 950 latu apmērā no "Swedbank".

Sesijas dalībniekus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), bet īpašu sveicienu Latvijas sporta sabiedrībai sagatavojis Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Ģenerālās asamblejas sesijas darba gaitā LOK prezidents Aldons Vrubļevskis sniegs pārskata ziņojumu par paveikto pagājušajā gadā un galvenajiem uzdevumiem 2012.gadā.

Ņemot vērā, ka šā gada jūlijā un augustā Londonā notiks vasaras olimpiskās spēles, LOK darbība tiek vērsta uz rūpīgu gatavošanos šim notikumam. Ģenerālās asamblejas laikā paredzēts, ka LOK viceprezidents Žoržs Tikmers kā Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs klātesošos informēs par Latvijas komandas sportistu gatavošanos Olimpiādei un LOK paveikto.

2012.gadā LOK plāno finanšu līdzekļus izmantot savām darba prioritātēm. Kā galvenās minamas olimpisko spēļu sagatavošanās programmas startiem Londonas Olimpiādē un 2014.gada ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, kā arī šogad gaidāmajai Latvijas Olimpiādei Liepājā.

Neskatoties uz valstī esošajām finansiālajām problēmām, LOK 2012.gadā turpinās atbalstīt reģionālo un sporta veidu olimpisko centru attīstību, tādejādi veicinot jaunatnes, tautas un augstu sasniegumu sporta aktivitātes valstī.


Написать комментарий