Uz Daugavpili atceļos īpaša svētku torte

Eiropā populārākā studentu apmaiņas programma Erasmus šogad atzīmē savu 25.gadadienu. Aizsākot nozīmīgās jubilejas svinības Latvijā, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) rīt, 27.martā, pa visu Latviju izsūtīs 45 īpašas svētku tortes. 

Tās kā pateicību par ieguldīto darbu Erasmus programmas īstenošanā un popularizēšanā saņems visi Erasmus programmas koordinatori 42 augstskolās, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un Erasmus vēstnieki – Latvijas Mākslas akadēmijas rektors prof. Aleksejs Naumovs un studente Madara Apsalone. Vienu no īpašajām svētku tortēm rīt saņems arī Daugavpils Universitāte.

Lai atainotu Erasmus plašās iespējas, nozīmi dalībnieku profesionālajā un personiskajā izaugsmē, kā arī augstākās izglītības kvalitātes celšanā, 25.gadadienas atzīmēšana Latvijā turpināsies visa gada garumā. Notiks foto, video un stāstu konkurss, īpaši organizēta Erasmus komandas dalība „Lielajā Talkā”, debašu turnīri, konference par Erasmus lomu izglītības internacionalizācijā, piedzīvojumu sacensības „Erasmus nakts”, kā arī būs skatāmi 3D ielu mākslas zīmējumi un unikāls interaktīvs stends par Erasmus pieredzes stāstiem. Pasākumos varēs piedalīties visi bijušie, esošie un potenciālie Erasmus dalībnieki, programmas koordinatori, kā arī ikviens interesents.

„Erasmus programma ir Eiropas Savienības veiksmes stāsts. Lai gan primāri tā sekmē iesaistīto dalībnieku valodu apguvi, starpkultūru izpratni un akadēmisko zināšanu pilnveidi, kopumā programma sniedz būtisku ieguldījumu mācību kvalitātes paaugstināšanā un modernas augstākās izglītības sistēmas veidošanā, attīstot plašu akadēmiskās sadarbības starptautisko tīklu,” norāda VIAA direktore Dita Traidās, piebilstot, ka ļoti būtiskas ir apmaiņas laikā pilnveidotās adaptēšanās prasmes, kas krietni uzlabo studentu konkurētspēju darba tirgū.

 


Написать комментарий