Daugavpils teātris gatavojas kārtējai pirmizrādei

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēdējā marta dienā uz Daugavpils teātra skatuves norisināsies vēl neredzētas Daugavpilī izrādes pirmizrāde. Šoreiz teātris nolēmis izbrīnīt pilsētniekus un viesus ar mūziklu “Dāmu paradīze”. Sižeta pamatā ir E. Zolā romāns ar tādu pašu nosaukumu, par kādas provinces meitenes likteni, kura atbrauca uz modes un mīlestības galvaspilsētu Parīzi.

Mūzikas autors ir pats maestro Raimonds Pauls, bet pie mūzikas tekstiem strādāja Jeļena Sigova, kā arī sava dzejnieka talantu izpauda Daugavpils teātra aktieris Vladimirs Dupaks. 

Interesanti, ka libreta autors un mūzikla režisors ir teātra direktors Oļegs Šapašņikovs. Ideja par mūzikla radīšanu trijos mēnešos – tas ir ļoti īss laika posms, parasti tik īsā laikā mūziklu nevar uztaisīt, atzīmēja O. Šapašņikovs, bet mūsu teātrim nav izvēles. 

Atšķirībā no citām izrādēm, kuras lika ļoti ekonomiskā režīmā, mūzikls prasīja lielus ieguldījumus, kur teātrim palīdzēja sponsori – Norvik banka un Magistr. 

Mūziklam ir jāpārsteidz skatītāji ne tikai ar dziesmām, kuras uzrakstīja maestro, bet arī ar hierogrāfiju, kura ne kādā gadījumā nebūs klasiska. Tāpēc mūziklam nav konkrētas auditorijas, atzīmēja O. Šapašņikovs, viņš ir adresēts visām vecuma kategorijām. 

Blakus Daugavpils teātra aktieriem uz skatuvi kāps Ilona Bagele, Nadežda Ermaka, kā arī viesis no Lietuvas Ieronimas Miļus, kurš kādreiz pārstāvēja savu valsti Eirovīzijas dziesmu konkursā. I. Miļus atzina, ka Daugavpilī viņam ļoti patīk, un šeit ir interesanti strādāt. Ir arī ko pamācīties, pasmējās aktieris un dziedātājs, jo pirms atbraukšanas uz Daugavpili, lasīt krievu valodā viņš nemācēja, bet mācoties scenāriju, nācās iemācīties arī kirilicu.

Pirmizrāde notiks 31. martā, plkst. 17.00
 



Написать комментарий