Žurnālists Mamikins: Latvijā jau sen ir trīs informatīvās telpas

foto mixnews.lv
foto mixnews.lv

Latvijā jau sen ir trīs informatīvās telpas, no tām viena ir latviešu, bet pārējās divas – krievu valodā, šādu viedokli intervijā laikrakstam "Diena" pauž TV5 raidījuma "Bez cenzūras" vadītājs Andrejs Mamikins.

"Es domāju, ka Latvijā sen ir trīs informatīvās telpas. Viena ir nosacīti latviešu, otra – Krievijas masu informācijas līdzekļi, trešā – Latvijas krievu valodā raidošo un rakstošo masu mediju telpa. Šī trešā, mazākā telpa ir tiem, kuri interesējas par Latviju, bet var uztvert informāciju krievu valodā," sacījis Mamikins.

Trešajā telpā, pēc Mamikina sacītā, ir viņa raidījums "Bez cenzūras", arī "Latvijas laiks" Pirmajā Baltijas kanālā (PBK), lai arī šis kanāls pamatā nodarbojas ar Krievijas produktu retranslāciju. "Bet Latvijas laiks ir raidījums par Latviju. Mēs varam strīdēties par žurnālistikas kvalitāti, bet tas ir raidījums par Latviju un adresēts galvenokārt nelatviešiem," piebilst Mamikins.

Viņaprāt, krievi ļoti ilgstoši izstumti no Latvijas kopējās informatīvās telpas. "Valodas ziņā, bet ne tikai. Paskatieties uz LTV ziņām – tur nav krievu, viņi valstī neeksistē. Nu, varbūt reizi gadā tur kaut ko par Masļeņicu parādīs. Protams, arī, lūk, šie naidīgie krievi kopā ar Lindermanu nāk uz referendumu. Punkts. Informatīvā aina ir tāda, it kā krievu vienkārši nebūtu," vērtē žurnālists.


Написать комментарий