Gaidāmajos svētkos daugavpiliešiem piedāvā apmeklēt izstādes, kino vai koncertu

Pēc pāris dienām daugavpilieši, tāpat kā pārējie valsts iedzīvotāji, atpūtīsies no darba, jo ir gaidāmas svētku brīvdienas. Jāatzīmē, ka 1.maijā Latvijā tiek atzīmēti ne tikai Darba svētki, bet arī Satvermses sasaukšanas diena – kostitucionālās sapulces diena. Bet 4.maijā mēs draudzīgi svinēsim Latvijas neatkarības atjaunošanas dienu. 

Jo tieši šajā dienā 1990.gadā Latvijas PSR Augstākā Padome ar balsu vairākumu (136 balsīm no 201) pieņēma Deklarāciju „Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”.

Šajā sakarā Daugavpilī notiks vesela pasākumu virkne, kuras sākumā notiks vairāku izstāžu atklāšana. Pirmajā maija dienā Latgales centrālās bibliotēkas lasītāju zālē tiks atklāta literatūras izstāde, kas tiks veltīta kara apbruņojuma vēsturei no cikla „Kara mozaika”. Bet 2.maijā turpat būs iespēja apmeklēt izstādi „Ar mīlestību pret Latviju”. Šajā pašā dienā LCB otrajā stāvā notiks Daugavpils universitātes Mākslas un dizaina katedras studentu plakātu izstādes «Dzīvība kokā?» atklāšana, bet Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina visus uz izstādi „No vēsturiskajiem dokumentiem, kas apliecina personību”. 

Saskaņā ar tradīciju, ar krāsainu un jautru gājienu daugavpilieši atzīmēs Varšavas ielas svētkus un noliks ziedus pie krusta, kas tika izveidots cīņā par Latviju bojā gājušo poļu karavīru piemiņai. 

3.maijā Daugavpils Poļu nams svinīgi atzīmēs savu 15 gadu jubileju Novada kultūras namā, bet Ukraiņu kultūras biedrība «Мрия» rīkos pasākumu par godu Latvijas neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai. 

4.maijā pilsētniekus aicina apmeklēt kinoteātri Renesanse un noskatīties režisora Gata Šmita filmu „Seržanta Lapiņa atgriešanās”. Starp citu, pagājušajā gadā šo filmu plānoja pieteikt no mūsu valsts kinoprēmijas „Oskars” nominācijai, taču tehnisku problēmu dēļ no šīs idejas atteicās. Seānsa sākums ir plkst.14:00. 

Plkst.16:00 Vienības nama koncertzālē notiks svētku koncerts ar nosaukumu «Pūt, vējiņi!», kurā piedalīsies Latviešu kultūras centra vīriešu koris Forte un 13. vidusskolas jauktais koris Nojauta.
 


Написать комментарий