Neskatoties uz parlamentārija „aktivitāti”, projekts A13 tiek apstiprināts ministrijās

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ir zināms, aprīļa sākumā Daugavpils domes Iepirkumu komisija pasludināja firmu “Binders” par 18.Novembra ielas renovācijas konkursa uzvarētāju. Atgādināsim, ka šī Rīgas firma no 6 pretendentiem par darbiem prasīja viszemāko smaksu - 8 022 717,07 latu.

Kādā stadijā atrodas projekts un vai nav šaubu, ka dažu Saeimas deputātu aktivitātes dēļ, tas varētu būt atcelts, portāls Gorod.lv nolēma uzzināt no vicemēra Vjačeslava Širjakova. Jāatgādina, ka sakarā ar parlamentārija Riharda Eigima iniciatīvu šonedēļ uz komisijas sēdi Rīgā tika izsaukta pilsētas vadība, kura sniedza paskaidrojumus par rīkotajiem 18.Novembra ielas rekonstrukcijas un Tramvaju uzņēmuma projektiem. 

Vicemērs teica, ka pašlaik projekta dokumentācija tiek saskaņota Satiksmes ministrijā. Pēc tam dokumentus apstiprinās Finanšu ministrija. Tiklīdz viss būs saskaņots, būs iespējams slēgt līgumu par darbu veikšanu.

V.Širjakovs atzīmēja, ka šaubām par projekta atcelšanu ir pamats, taču viņš nav drošs, ka tās piepildīsies. „Teorētiski viss ir iespējams. Tikai nav saprotams, kāpēc Saeimas deputāts no Daugavpils nevis palīdz, bet kavē projektu īstenošanu. Iepirkumu biroja vadītājs ir paziņojis, ka pašvaldības darbībā pārkāpumi nav konstatēti. Viss pārējais ir tikai interpretācijas un emocijas”, - teica V.Širjakovs.

Viņam nevajadzēja maksāt 300 tūkstošus. Ja viņš atteiktos no savām parādsaistībām, tad vajadzētu. Vienkārši pēc finanšu priekšlikuma termiņa beigām viņš to nepagarināja. Tā ir ķīlas summs, kura ir katrā konkursā. 

Katrai ir finanšu priekšlikuma termiņš. Ja šī termiņa laikā netika pieņemts lēmums un noslēgts līgums, tad pasūtītājs lūdz pagarināt priekšlikuma termiņu. Pretendentam ir tiesības pagarināt to vai nē. Taču 5 Lāčplēša bezdarbības mēnešos un pusotrā Kulakovas mēnesī nepaspēja apstiprināt visus jautājumus ministrijās un noslēgt līgumu. Vēlāk saņēma atteikumu pagarināt termiņu.

Kāpēc otro reizi uzvar viena un tā pati kompānija, ir jājautā citiem pretendentiem.
 


Написать комментарий