Erudītu konkurss “Dagdai 20”

foto dagda.lv
foto dagda.lv

Dagdas vidusskolā notika Erudītu konkurss “Dagdai 20”, kurā piedalījās piecas komandas:

Divas Dagdas vidusskolas, Dagdas novada pašvaldības, Jauniešu biedrības "Dagne" un Viduslatgales profesionālās vidusskolas Dagdas arodvidusskolas komandas.

Konkursa laikā dalībniekiem vajadzēja atbildēt uz jautājumiem par Dagdas vēsturi, etnogrāfiju, simboliem, baznīcu, nozīmīgiem cilvēkiem u.c.. Jāatzīmē, ka jautājumi bija sarežģīti.

Šoreiz netika tradicionāli dalītas vietas, jo dažām komandām bija ļoti līdzīgs iegūto punktu skaits, tāpēc komandām piešķīra pakāpju diplomus. I pakāpes diplomu un Aigara Viguļa veidoto kausu „Dagdai 20” ieguva Viduslatgales profesionālās vidusskolas Dagdas arodvidusskolas komanda, II pakāpes diplomus saņēma Jauniešu biedrības "Dagne", Dagdas vidusskolas meiteņu un Dagdas vidusskolas zēnu komandas, bet III pakāpes diplomu ieguva Dagdas novada pašvaldības komanda.

Šis pasākums aizsāk Dagdas 20 gadu jubilejas svinību pasākumu virkni.

Pašlaik ir izsludināts Dagdas 20 gadu jubilejai veltīts literāro darbu un zīmējumu konkurss „Es mīlu Dagdas novadu”, kurā var piedalīties Dagdas novada pirmsskolas iestāžu vecāko grupu bērni, 1.-12.klašu skolēni, kā arī vidējo un speciālo mācību iestāžu audzēkņi un studenti.

Visi tiek aicināti iesaistīties pilsētas dzimšanas dienas svinību pasākumos!


Написать комментарий