Cietokšņa iedzīvotāji ir pārliecināti, ka visi pēdējo 20 gadu deputāti ir atbildīgi par cietokšņa pašreizējo stāvokli

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils cietoksnī notika iedzīvotāju kopsapulce, kurā tika apspriesti jautājumi sakarā ar Hospitāļu ielu un naftas glabātuvi.

Esošas problēmas Cietokšņa iedzīvotāji apsprieda emocionāli un skaļi. Cilvēkus uztrauca kritošie ķieģeļi, atkritumi, asfalta trūkums, tas, ka nav apgaismojuma un plāksnīšu ar ielas nosaukumiem, sagruvušajās ēkās dzīvojošās žurkas. Uzmanība tika pievērsta arī pašreizējam Cietokšņa komandantam, kura alga tika apspriesta. 

Tomēr iedzīvotāji nonāca pie secinājuma, ka sagruvušo ēku problēma nav radusies šodien, bet gan pirms 20 gadiem, un atbildīga par to ir ne tikai pašreizēja vadība. Jo pēdējo desmit gadu laikā neviens no bijušajiem mēriem, ieskaitot Ritu Strodi, Rihardu Eigimu un Jāni Lāčplēsi, neko šajā sakarā neizdarīja. 

Pēc sabiedriskās organizācijas „Dinaburg-Centr” Valentīnas Šabunevičas vārdiem, tiks sagatavots un Saeimas deputātiem nosūtīts vēstules projekts, kurā tiks izklāstīti visi jautājumi un izteiktas pretenzijas. 

Sapulces lakā tika organizēta parakstu vākšana pret naftas bāzi Cietokšņa teritorijā. Vietējie aktivisti atzīmēja, ka visiem interesentiem būs iespējams parakstīties 2 nedēļu laikā Kultūras un informācijas centrā Cietoksnī, Daugavpils universitātē un sabiedriskajā organizācijā „Dinaburg-Centr” . 

Pašvaldību šajā sapulcē pārstāvēja Būvniecības pārvaldes vadītājs Valērijs Ļaksa. 

Neapšaubāmi, ka ir nepieciešams piesaistīt uzmanību Cietokšņa problēmām, bet rodas jautājums – kāpēc uz šo iedzīvotāju sapulci bija aicināti tikai viena pilsētas masu saziņas līdzekļa pārstāvji. Gorod.lv tur nokļūva pavisam nejauši, saņēmot ziņu par šo pasākumu pusstundu pirms tā sākuma.
 



Написать комментарий