Brīvdienās ugunsgrēkos bez bojāgājušajiem

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 4.maija plkst. 6:30 līdz 7.maija plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 203 izsaukumus. Kopumā dzēsti 125 ugunsgrēki, to skaitā 49 kūlas ugunsgrēki, veikti 50 glābšanas darbi, bija arī 22 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks.

Vakar, plkst. 19:37, VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada, Nautrēnu pagastā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu koka dzīvojamā māja jau deg ar atklātu liesmu. Ugunsgrēkā cieta 55 gadus veca sieviete, kura guva rokas apdegumus. Kopējā degšanas platība bija 108m2.
 Sestdien, plkst. 18:08, VUGD saņēma informāciju, ka Aiviekstes upē, Madonas novadā, pazudis laivotājs, kurš iepriekš bija atpalicis no pārējās grupas. Pēc neilga laika pazudušais laivotājs jau bija atradies un ugunsdzēsēju glābēju palīdzība nebija nepieciešama. VUGD atgādina, ka, dodoties laivot, vienmēr ir jāņem līdzi uzlādēts mobilais telefons, kas ievietots ūdensnecaurlaidīgā iepakojumā.

Aizvadītajās brīvdienās reģistrēti arī 49 kūlas ugunsgrēki, no tiem lielākie:
• Rīgā, Jaunciema gatvē – 10 hektāri;
• Aizkraukles novadā Aizkraukles pagastā – 6 hektāri;
• Vecumnieku novada Vecumnieku pagastā – 6 hektāri;
• Krāslavas novada Ūdrīšu pagastā – 4 hektāri;
• Kuldīgā Ganību ielā – 2 hektāri;
• Alūksnes novada Annas pagastā – kūla 3 hektāri un meža zemsedze 2 hektāri;
Šogad kopumā jau reģistrēti 1671 kūlas ugunsgrēki, no tiem Rīgā un Rīgas reģionā – 441, Latgales reģionā – 380, Zemgales reģionā – 379, Vidzemes reģionā – 261, savukārt Kurzemes reģionā – 210.
 


Написать комментарий