Ārsts Hublarovs: Delikātu urīna nesaturēšanas problēmu sievetēm tagad ir iespējams ārstēt Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Mūsdienu sabiedrībā, kas sevi uzskata par diezgan brīvu, līdz šim laikam pastāv lietas, par kurām nav pieņemts runāt, jo tas ir neērti. Taču, saskaņā ar statistiku, pašlaik urīna nesaturēšanas problēma ir ļoti aktuāla, jo skar 13% Latvijas sieviešu veselību. Mūsu valstij tas ir liels procents, bet pirms tam Latgales reģionā ar to neviens nopietni nenodarbojās.

Iegurņa lejasdaļas muskuļu novājināšanas un līdz ar to nepatīkama urīna nesaturēšanas problēma daudzām sievietēm parādās pēc dzemdībām, traumām, smagām operacijām, insulta, infarkta, ģinekoloģiskajām slimībām. Sievietes bieži vien nesteidzas giezties pie ārsta, jo viņām ir neērti, cenšas to slēpt, bieži vien pat no saviem vīriešiem. Bet ir nepieciešams runāt par šo problēmu! 

Pagājušajā gadā Latgales uroloģijas centrs kopā ar Inko centru organizēja akciju, kuras gaitā visiem interesentiem speciālisti sniedza bezmaksas konsultācijas. Šīs organizācijas nosaukums ir radies no vārda „inkontence”, ar kuru medicīnā apzīmē nopietnu urīna nesaturēšanas problēmu, un daudzas sievietes cieš no šīs problēmas.
Latgales uroloģijas centra vadītājs Oļegs Hublarovs Gorod.lv pastāstīja, ka šī problēma jau ilgu laiku uztrauc mūsu speciālistus, tāpēc tika nolemts sākt ar to nodarboties un palīdzēt sievietēm. „Ar šo mērķi mēs tā aprīkojām mūsu klīniku, lai varētu veikt urodinamiskos izmeklējumus, kurus nav iespējams veikt nekur citur Latvijā. Mēs esam uzaicinājuši Viļņas universitātes klīnikas docētāju A.Čerņauskieni, kura jau vairākus gadus veiksmīgi veic stresa nesaturēšanas korekcijas operācijas, lai viņa padalītos ar mums savās zināšanās un novadītu meistarklasi mūsu Centra operācijas zālē. 

Mēs esam pārliecināti, ka šādas operācijas var veikt arī Daugavpilī un jau sākām veiksmīgi operēt pacientes ar šāda veida problēmām. Tehnoloģija palīdz šāda veida operācijas veikt ātri, bez traumām un pierāda, ka šo problēmu var atrisināt ķirurģiskā veidā, jo pacientes izārstējas un var dzīvot normālu dzīvi” – saka ārsts Hublarovs.
 


Написать комментарий