Tiek izlemts jautājums par oficiālās mājdzīvnieku kapsētas ierīkošanu Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vairāku gadu garumā palika atklāts jautājums par oficiālās mājdzīvnieku kapsētas ierīkošanu Daugavpilī. Likuma par pašvaldībām 15.p. 2.pk. nosaka, ka pašvaldības funkcija ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību, tas attiecas arī uz mājdzīvnieku kapsētu ierīkošanu un uzturēšanu. Šis fakts domei ir labi zināms, bet lieta nekādi nevar izkustēties.

Pilsētā visu laiku rodas jaunas mājdzīvnieku apbedīšanas stihiskās vietas, tiek paplašinātas jau esošās kapsētas. Cīnīties ar nelikumīgajām kapsētām pašvaldība arī nesteidzas, jo sodot par to, jānorāda vieta, kurā drīkst apbedīt mājdzīvnieku.

Vieta mājdzīvnieku kapsētas ierīkošanai pilsētas teritoriālajā plānā ir rezervēta un atrodas Križos. Pirms kāda laika tika apspriests jautājums, vai kāds no uzņēmējiem uzņemtos nomāt no pašvaldības zemi un likumīgi nodarboties ar apbedīšanu, taču interesentu nebija. Šajā sakarā žurnālisti atkal jautāja pašvaldības vadībai, vai tā pildīs savus likumiskos pienākumus un ierīkos mājdzīvnieku kapsētu.

Domes izpilddirektora vietnieks Valērijs Kononovs paziņoja, ka pašvaldība neatsakās no pienākuma ierīkot kapsētu. Bet, tā kā mājdzīvnieku apbedīšanas vietai ir jāatbilst sanitārajiem noteikumiem, kapsētas ierīkošanai jāsaņem dažādas atļaujas, ko pašvaldība pašlaik arī dara.

Pagaidām jautājums atrodas izstrādes stadijā, pašvaldībā paziņoja, ka dome rīkojas minētajā jomā. Piemēram, nesen tika izlemts jautājums par to, kas un kā rīkosies ar mirušajiem mājdzīvniekiem pilsētas teritorijā. Uzņēmums «Labiekārtošana – D» saņēma aprīkojumu un tehniskos līdzekļus, lai rīkotos ar mājdzīvnieku līķiem saskaņā ar likumu.

«Jautājumu par kapsētu risināsim globāli. Turklāt runa ir ne tikai par mājdzīvnieku kapsētu, ir jāpaplašina arī pilsētas kapsēta», - teica pilsētas mērs Žanna Kulakova.


Написать комментарий