Kanādas vēstnieks Latvijā uzskata, ka Daugavpils iedzīvotāji ir laimīgi cilvēki

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpili ar vizīti apmeklēja Kanādas vēstnieks Latvijā Džons Morisons (Mr. John Morrison).

Saskaņā ar protokolu, vēstnieka kungs savu vizīti sāka ar tikšanos ar mēru Žannu Kulakovu Daugavpils pilsētas domē. Pēc neilgas runas par mušu pilsētu, tās perspektīvām un realizētajiem projektiem, saskaņā ar tradīciju, viesis tika iepazīstināts ar prezentāciju «Daugavpils – iespēju pilsēta», kuru viņš noskatījās ar lielu interesi, bet beigās pajautāja, no kā mūsu Cietoksnis gaida investīcijas. Viesim paskaidroja, ka arhitektūras pieminekļa restaurācijā naudas līdzekļus iegulda valsts kase, Eirofondi, pašvaldība, kā arī ir iespējamas privātās investīcijas.

Savā atbildes runā Džons Morisons atzīmēja, ka sakarā ar to, ka Kanādas vēstnieka amatā Latvijā viņš atrodas tikai 4 mēnešus, tā ir viņa kā diplomāta pirmā vizīte ārpus Rīgas. Vizīte Daugavpilī turpināsies 2 dienas, kuru laikā vēstnieks plāno Daugavpils universitātē atklāt izstādi, kas tiks veltīta Kanādas un Latvijas diplomātiskajām attiecībām pēc 1991.gada, piedalīties ekskursijā pa pilsētu, apmeklēt Cietoksni un pilsētas uzņēmumus, kas nodarbojas ar metālapstrādi un mašīnbūvi – LRR un Ziegliera mašīnbūve, kā arī Baltic modern, kas nodarbojas ar darba apģērbu šūšanu.

Uz žurnālista jautājumu, ar ko Latvija labā nozīmē atšķiras no citām valstīm, Džons Morisons atbildēja, ka mūsu valsts ir unikāla – ar tik mazu iedzīvotāju skaitu tai ir izdevies ne tikai izdzīvot, bet arī atrast sevī spēku aktīvi virzīties uz priekšu. Pašlaik Latvija ir aktīvs spēlētājs starptautiskajā un Eiropas tirgū, bet mūsu iedzīvotāji ir laimīgi cilvēki, kas dzīvo mierā.

Sakarā ar to, ka Kanāda ir atzīta hokeja lielvalsts, vēstnesim pajautāja, vai viņš ir sekojis Pasaules čempionātam hokejā un par kuru ir fanojis. Atbilde nebija oriģināla – diplomāts sekoja Pasaules čempionātam, taču pats ir dzimis Monreālā, tāpēc esot sens Kanādas kluba ar tādu pašu nosaukumu fans.
Nopietnu atmosfēru kliedēja pa logu ielidojošais sirsenis, kas, pēc mūsu mēra vārdiem, ir lielisks ekoloģiskās situācijas Daugavpilī piemērs.
Tikšanās beigās puses apmainījās ar piemiņas suvenīriem.



Написать комментарий