Ir apstiprināta Daugavpils tūrisma attīstības koncepcija: pilsētā var parādīties slaveno cilvēku pēdas un latgaliešu virtuve

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 24.maijā, Daugavpils domes deputāti apstiprināja Daugavpils tūrisma attīstības koncepciju, kas tika izstrādāta, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem par attīstības plānošanas dokumentu izstrādi un novērtējumu, kā arī pamatojoties uz tūrisma jomā esošās situācijas analīzi.

Kā zināms, tūrisma attīstība ir viens no mūsu pilsētas attīstības prioritārajiem virzieniem, jo līdz ar tūrismu attīstās uzņēmējdarbība, tiek radītas darba vietas, pilsēta kļūst atpazīstama un piesaista investorus.

Koncepcijas izstrādātāji ir pārliecināti, ka mūsu pilsēta atšķiras ar materiālo un kultūrvēsturisko mantojumu – mums ir unikāls cietoksnis, Baznīcu kalns, muzejs, pilsētā ir dzimuši daudzi pasaulē slaveni cilvēki.

Domes Attīstības departamenta speciāliste Olga Tolmačova pastāstīja, ka koncepcija tika izstrādāta, pamatojoties uz pētījumu gaitā saņemto informāciju, ka Daugavpilij ir liels tūrisma potenciāls, kas netiek izmantots pilnā mērā. Speciālisti analizēja arī citu pilsētu pieredzi, vāca informāciju par tūrisma struktūrām, pamatojoties uz kā radās tūrisma attīstības galvenā vīzija – Daugavpils ir pieprasīts un starptautiskā līmenī pazīstams ceļojuma galamērķis.

Nekoordinētu tūrisma attīstības procesu mūsu pilsētā tika nolemts pārveidot noteiktajā rīcības plānā. Plānā ietilpst pasākumi, lai uzlabotu tūrisma infrastruktūru (atbildīgas struktūras, realizācijas laiks un iespējamie izdevumi), kā arī pasākumi, vērsti uz maršrutu uzlabošanu un priekšlikumu precizēšanu.

Koncepcijā arī ir atspoguļotas idejas, kas radās februārī tūrisma konferencē. Plānā ietilpst ieceres, kuru realizācija varētu palīdzēt padarīt pilsētu pievilcīgu tūristu acīs.

Piemēram, tika piedāvāts izveidot Rīgas ielā slaveno cilvēku pēdas (Mihoelsa, Rotko, Stroka), kuri ir dzimuši, dzīvojuši un darbojušies Daugavpilī. Tiek plānota strūklaku modernizācija ar mērķi organizēt strūklaku apskates maršrutu, bet objektus pārveidot ar apgaismojuma un muzikālā pavadījuma palīdzību. Tiek piedāvāts izveidot bērniem un jauniešiem domāto zinātnisko parku, lai stimulētu interesi pret zinātni.

Koncepcijas apstiprināšanas gaitā deputāte Ināra Ostrovska pajautāja, kādā veidā pašvaldība domā atrisināt nepietiekami attīstītas sabiedriskās ēdināšanas problēmu Daugavpilī, tai skaitā to, ka pilsētā nav iespējas nobaudīt latviešu un latgaliešu virtuvi. Atbildot uz jautājumu, vicemērs Līvija Jankovska atzīmēja, ka šī „vājā vieta” pilsētas vadībai ir zināma un tiek veiktas darbības, lai šo situāciju mainītu. Piemēram, ir runa par pašvaldības vienošanos ar kafejnīcu „Vita”, ka tā dažādos savu latgaliešu ēdienkarti un koriģēs darba laiku.


Написать комментарий