Skolotāju koris no Gdaņskas daugavpiliešiem nodziedāja dziesmas poļu, latviešu, krievu un tatāru valodās

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Maija beigās skolotāju koris no poļu pilsētas Gdaņskas devās koncerttūrē pa Baltijas valstīm. Šī brauciena ietvaros, kas tiek veltīts Slāvu kultūras dienām, muzikālais kolektīvs uzstāsies ar koncertiem dažādās Latvijas pilsētās.

Vakar skolotāju koris no Gdaņskas uzstājās Daugavpils Poļu kultūras centrā. Koncertā izskanēja ļoti dažādi skaņdarbi – gan Hendeļa oratorijas un Šopēna noktirnes, gan poļu, ukraiņu, lietuviešu, latviešu un pat tatāru tautas dziesmas. Diriģente un kora vadītāja Teresa Pabjančika ļoti temperamentīgi un jautri vadīja procesu, nopelnot pateicīgo klausītāju aplausus.

Pēc pani Teresas vārdiem, koris tika izveidots pirms 30 gadiem un sākumā tā dalībnieki bija tikai dažāda vecuma skolotāji. Pašlaik tikai puse no koristiem ir pedagogi, turklāt mūziku pasniedz tikai diriģente. Pārējie kolektīva dalībnieki strādā par bioloģijas, poļu valodas, matemātikas, fizikas un mehānikas skolotājiem. Kopumā korī ir 45 cilvēki, bet uz Latviju ir atbraukuši tikai 30. Jāatzīmē, ka vecākajam kora dalībniekam ir 85 gadi, bet viņš nevarēja atbraukt uz Daugavpili slimības dēļ. Jaunākajam dalībniekam nesen palika 40.

Kā četrbalsīgais koris kolektīvs pastāv jau 25 gadus un ļoti aktīvi koncertē, tāpēc to pazīst arī ārpus Polijas robežām. Tas piedalās dažādās skatēs un festivālos, vairākkārt tika apbalvots ar dažādas pakāpes diplomiem un balvām.

Pēc uzstāšanās mūsu pilsētā, skolotāju koris no Gdaņskas dosies uz Cēsīm, kur 2.jūnijā piedalīsies Pilsētas svētku programmā.

Pēc tam koristu meistarību novērtēs Latvijas galvaspilsētas iedzīvotāji, kad kolektīvs 3.jūnijā uzstāsies Svētās Trīsvienības baznīcā un Latvijas universitātes lielajā zālē.



Написать комментарий