15 mākslinieku tikšanās Rēzeknē

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

No 8. jūnija līdz 29. jūlijam Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) skatāma izstāde „skolAAugstskola”. Izstādē satiekas 15 autori, kuri absolvējuši Rēzeknes mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmiju, atsaucot atmiņā vietu un notikumus mākslas izglītības sākuma punktā Rēzeknē.

Izstādes atklāšana 8. jūnijā plkst. 16.00. Laipni lūdzam – mākslinieki Jūs gaidīs!

15 autori – Līga Skariņa, Sarmīte Māliņa, Andris Silapēters, Dainis Pundurs, Norberts Kudiņš, Mārtiņš Mālnieks, Sergejs Bļinovs, Rinalds Slaviks, Normunds Dāvids, Lauris Rutks, Modris Svilāns, Rolands Krutovs, Nauris Skrastiņš, Aiga Šabliko, Vladislavs Čistjakovs – ir mākslinieki ar pieredzi katrs savā mākslas jomā, bet visus vieno atmiņas par studijām Rēzeknē.

Pirms kāda laika paši absolvējuši, bet šobrīd vairāki no viņiem strādā kā pedagogi Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā, vairāki ir piedalījušies izstādēs ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā, vairāki ar saviem mākslas darbiem ir piedalījušies radošajos konkursos un saņēmuši godalgotas vietas.

Viņu dzimtās vietas ir Rēzeknes, Krāslavas, Jēkabpils, Madonas apkārtne un Rīga, viņi ir dažāda vecuma un katrs ar savu pasaules redzējumu, viņu radošo ideju realizācija izpaužas visdažādākajos metālmākslas, keramikas, tekstila un glezniecības darbos, viņi ir profesionāļi...

Par 15 autoriem vislabāk stāsta viņu radītie mākslas darbi, nāciet un iepazīstiet!

Izstāde atvērta:

Trešdien, ceturtdien, piektdien – 11.00-18.00
Sestdien – 10.00-16.00
Svētdien – 10.00-15.00
Pirmdien, otrdien – slēgta.

Ieejas maksa izstādē: skolēniem un studentiem Ls 0,20; pieaugušajiem Ls 0,40; pirmsskolas vecuma bērniem – brīva.

07.06.2012 , 15:30

rezekne.lv


Написать комментарий