Daugavpilī nāksies paaugstināt tarifu par atkritumu apsaimniekošanu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

7.jūnijā Daugavpils domes Finanšu komitejas kārtējā sēdē deputāti atbalstīja lēmumu noteikt jaunu maksu pat atkritumu apsaimniekošanu 9,01 latu apmērā par 1 kubikmetru. Tas nozīmē, ka tarifs par atkritumu apsaimniekošanu tiks paaugstināts par 1,12 Ls par kubikmetru.

Tarifu veido trīs daļas – maksa par atkritumu savākšanu, transportēšanu, pārkraušanu un glabāšanu; sabiedrisko pakalpojumu regulatora noteiktais tarifs par atkritumu aprakšanu poligonā; dabas resursu nodoklis. Tarifa paaugstināšanas lēmuma pieņemšanas nepieciešamība ir saistīta ar jaunu tarifu par atkritumu aprakšanu poligonā un jaunu dabas resursu nodokļa likmi (tarifa otrā un trešā sastāvdaļa). Savukārt, uzņēmums Spec ATU, kas nodarbojas ar atkritumu savākšanu un transportēšanu (pirmais postenis) neparedz tarifa paaugstināšanu.

Pēc speciālistu aprēķiniem, jaunais tarifs uz vienu iedzīvotāju gadā sastādīs aptuveni 9,01 latus par kubikmetru bez PVN. Atkritumu izvešana pilsētas iedzīvotājiem mēnesī maksās 1,36 latus kopā ar PVN, nevis 1,20 kā ir pašlaik.

Lēmuma projekta apspriešanas gaitā deputātam Pēterim Dzalbem radās jautājumi, kas bija saistīti ar atkritumu kubikmetru pārveidošanu tonnās, deputāts apšaubīja iepriekš apstiprinātus aprēķinus par atkritumu vidējo daudzumu uz vienu cilvēku. Līdz domes sēdei deputāts lūdza sagatavot datus par atkritumu daudzumu, kas tika izvests uz izgāztuvi pēdējā gada laikā.

Ja lēmuma projekts tiks apstiprināts domes sēdē nākamajā ceturtdienā, no 1.augusta tarifs stāsies spēkā. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka tarifa paaugstināšana Daugavpilī salīdzinājumā ar citām Latgales pašvaldībām ir minimāla, jo dažās pašvaldībās tarifs tika paaugstināts divās reizēs.
 


Написать комментарий