Daugavpilī ir jaunā ievērojamā vieta – ekskluzīvo soliņu aleja

foto gorod.lv
foto gorod.lv

9.jūnijā, sestdien, Daugavpils centrālajā parkā notika ekskluzīvo soliņu alejas svinīgā atklāšana. Par godu jaunā tūrisma objekta atklāšanai tika organizēts pasākums, kura laikā klātesošie varēja iepazīties ar 12 soliņiem.

Atgādināsim, ka ideja izveidot mūsu pilsētā soliņu aleju pilsētas vadībai radās gada sākumā. Izsludinātajā konkursā bija iesniegtas 20 skices, no kurām žūrija izvēlējās 15, pēc tam 12 pretendentus. Izņemot Daugavpils meistarus konkursā piedalījās arī pārstāvji no Rīgas un Jūrmalas.

Soliņu alejas atklāšanas ceremonijā Daugavpils mērs Žanna Kulakova, kas svinīgo pasākumu apmeklēja kopā ar saviem vietniekiem un brālības pilsētu pārstāvjiem, atzīmēja, ka ekskluzīvie soliņi ir lieliska dāvana pilsētas 737.dzimšanas dienā. Mērs pateicās konkursa dalībniekiem par interesantu ideju realizēšanu un izteica cerību, ka aleja papildinās pilsētas tūrisma objektu sarakstu un veicinās patriotisko jūtu stiprināšanu pilsētniekos.

Daugavpils galvenais mākslinieks Juris Pundurs ceremonijas gaitā portālam Gorod.lv pastāstīja, ka ir ļoti apmierināts ar ideju konkursa rezultātiem. J.Pundurs atbalstīja mēra viedokli, ka aleja kļūs par vēl vienu objektu, ar kura palīdzību būs iespējams popularizēt Daugavpili.

Galvenais mākslinieks arī atzīmēja, ka mākslinieki un arhitekti, ierīkojot parkus, parasti cenšas saskaņot gaismekļus, soliņus un visu pārējo aprīkojumu, bet, rīkojot šo konkursu, tika izvēlēts cits ceļš – bija ideja panākt daudzveidību, un tas, acīmredzot, ir izdevies. J.Pundurs jaunu aleju nosauca par māksliniecisko, jo katrs šeit izstādītais darbs ir individuāls un atspoguļo noteikto māksliniecisko tēlu.

J.Pundurs paziņoja, ka nākotnē aleja tiks papildināta ar jaunajiem soliņiem, kuru autori varētu ātri atrast sponsorus, lai realizētu savas idejas.

FOTOGRĀFIJAS


Написать комментарий