Domes bilancē tagad atrodas komandantu parks un topošais Amatnieku nams Cietoksnī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes kārtējās sēdes laikā deputāti pieņēma lēmumu pārņemt no valsts divus objektus Daugavpils cietoksnī – ēku Nikolaja ielā 9 un komandanta parku, kas tiek apzīmēts kā objekts Komandanta ielā 6.

Jāatzīmē, ka sākotnēji dome lūdza Finanšu ministrijas atļauju pārņemt īpašumu Nikolaja ielā 9, kur nākotnē tiek plānots izveidot Amatnieku namu. Taču pašvaldībai tika piedāvāts pārņemt vēl 3 objektus, rezultātā pašvaldība piekrita kā papildinājumu pārņemt objektu Komandanta ielā 6 – parku, kas atrodas cietokšņa teritorijā. Pārējos objektus (Imperatora ielā 2 un 8) tika nolemts nepārņemt, jo tie atrodas kritiskajā stāvoklī.

Sēdes laikā cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis deputātiem sakarā ar pārņemto parku paskaidroja, ka ministrija bija atteikusies ieguldīt līdzekļus tā rekonstrukcijā. Pašvaldība arī pirms tam apsaimniekoja parku, bet pat zāles nopļaušanai vajadzēja lūgt atļauju. Tagad pašvaldība varēs apsaimniekot parku uz likumīga pamata.

Ēkā Nikolaja ielā 9, kas atrodas blakus restaurētajam ūdenstornim un topošajam Rotko mākslas centram, pagaidām tiks veikti daži darbi, lai saglabātu ēku, tiks ierīkota signalizācija. Pagaidām tiek plānots telpas izmantot kā noliktavu. Nākotnē tiks meklētas iespējas piesaistīt eironaudu un izveidot šeit Amatnieku namu.



Написать комментарий