Rēzeknes mērs par pilsētas infrastruktūras sakārtošanu

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

Šodien, 18.jūnijā Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs piedalījās Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes sēdē, kuras mērķis bija noskaidrot tālāko rīcību Latgales plāna īstenošanā, portālam gorod.lv pavēstīja Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Olga Petrova.

Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes sēdē Latgales pašvaldību vadītāji tikās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru E. Sprūdžu un viņa padomniekiem. Galvenā tēma, kura bija izvirzīta sēdes laikā, ir Latgales attīstības programmas finanšu segums. Jo tieši finansiālā bāze sekmēs ekonomisko izrāvienu, jo īpaši reģionā ar viszemāko attīstības indeksu.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs, komentējot sēdes rezultātus sacīja: „No pilsētas viedokļa mēs redzam labas iespējas un nākotnes perspektīvas pilsētas infrastruktūras attīstībā, pievēršot lielāku uzmanību Rēzeknes industriālo teritoriju sakārtošanai. Pirms divām nedēļām valdība ir pieņēmusi lēmumu piešķirt 20 milj. latu pilsētvides attīstībai, un Rēzekne ir maksimāli gatava apgūt līdzekļus un parādīt labus rezultātus. Mēs ceram, ka apsolītās Latgales pilsētu priekšrocības tiks ņemtas vērā un pilsētu handikaps 35 punktu apmērā tiks akceptēts visās nepieciešamajās instancēs. Tāda priekšrocība ir pietiekoša, lai Rēzekne papildus apgūtu 9 milj. latu ielu rekonstrukcijai.”

A.Bartaševičs piebilda, ka pateicoties realizējamajiem projektiem, ko atbalsta pilsētvides attīstības programma, kā arī pateicoties Latgales priekšrocībai, izdosies veiksmīgi noslēgt šo plānošanas periodu un sniegt reālu atbalstu pilsētas uzņēmējiem.

„Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pārliecība par programmas īstenošanu ir iedvesmojoša un liek droši virzīties uz priekšu,” atzīmēja Rēzeknes mērs, „šī attīstības programma ir pilotprojekts, kuru var uzskatīt par pirmo soli virzienā uz ES finansējuma palielināšanu pašvaldībām ar zemu attīstības indeksu arī nākamajā plānošanas periodā.”

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka ar šādu atbalstu pilsēta ir gatava neatlaidīgi un čakli strādāt pie pilsētvides sakārtošanas, sniedzot jaunas iespējas gan uzņēmējiem, gan arī pilsētas iedzīvotājiem.


Написать комментарий