Latvijā pērn bijis straujākais satiksmes negadījumos bojā gājušo skaita samazinājumu ES

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Satiksmes negadījumos pērn bojā gājušo skaits Latvijā gada skatījumā samazinājies par 18%, kas ir straujākā lejupslīde starp Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina Eiropas Transporta drošības padomes (ETSC) jaunākais ziņojums par ceļu satiksmes drošību.

No ziņojumā apskatītajām valstīm vislielāko satiksmes negadījumos bojā gājušo skaita samazinājumu pagājušā gada laikā panākusi ārpus ES esošā Norvēģija - par 20%.

Otrajā vietā ziņojumā ierindojas Latvija, bet trešajā vietā ir Spānija ar 17% samazinājumu, kam seko Rumānija un Bulgārija ar 15%.

Lietuvā pagājušā gadā satiksmes negadījumos bojā gājušo skaits gada griezumā samazinājies par 1%.

Savukārt Igaunijā satiksmes negadījumos bojā gājušo skaits 2011.gadā, salīdzinot ar 2010.gadu, pieaudzis par 25%, kas ir lielākais pieaugums starp ziņojumā apskatītajām valstīm.

Vidēji ES valstīs pērn satiksmes negadījumos bojā gājušo skaits samazinājies par 3%, salīdzinot ar 10% samazinājumu 2010.gadā.

"Nepieciešams pastiprināt nacionālos un ES līmeņa centienus, citādi ES nespēs panākt savu mērķi 2020.gadā uz pusi samazināt satiksmes negadījumos bojā gājušo skaitu, salīdzinot ar 2010.gada datiem," norādīja ETSC izpilddirektors Antonio Avenoso.

"Uzlabojot satiksmes drošību, iespējams panākt būtisku sabiedrisku ietaupījumu. Ja satiksmes negadījumos bojā gājušos skaits 2011.gadā būtu samazinājies par 6,7%, kāds bija ES mērķis, nevis par 3%, ietaupījumu apmērs būtu gandrīz 2,1 miljardi eiro," skaidro ETSC.

Ziņojumā apskatīta ceļu satiksmes drošība ES valstīs, kā arī Norvēģijā un Šveicē.


Написать комментарий