Naktī Ķīmiķu mikrorajonā vandāļi aizdedzinājuši dažus atkritumu konteinerus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī periodiski tiek fiksēti vandālisma gadījumi – vietējie ikebanas cienītāji izraka puķes no pilsētas puķu dobēm, kāds ar eļļas krāsu izkrāsojis klucīšus centrālajā ielā, kāds izkrāsojis tikko iekārtotus soliņus Centrālajā parkā.

Pagājušajā naktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģionālās brigādes darbinieki nodzēsa trīs degošus atkritumu konteinerus Jātnieku un Valkas ielās. Laikam, pastaigājoties, pilsētnieki nolēma sasildīties pie uguns pavēsā vasaras naktī.

Ir jāatgādina tiem, kam patīk iekurināt ugunskurus neatļautās vietās, ka šāda veida aizdedzināšanas gadījumi tiek uzskatīti par vandālismu un paredz administratīvo atbildību un naudas sodus. Protams, gadījumā, ja vainīgie tiks aizturēti.

Starp citu, vēl pavasara sākumā pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs aicināja pievērst uzmanību vandālisma gadījumu profilaksei Daugavpilī un veikt attiecīgus profilaktiskos pasākumus gan mācību iestādēs, gan darbā ar pieaugušajiem cilvēkiem. Jo tieši vecākās paaudzes pienākums ir iemācīt saviem bērniem, kas ir atļauts un kas nav.


Написать комментарий