Daugavpils novads no jaunā gada realizēs jauniešu apmaiņas projektu ar Vāciju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils novads vairākus gadu desmitus sadarbojas ar Vācijas Starptautiskās apvienības Ziemeļu nodaļu. Šajā laikā tika realizēti kopīgie bērnu un jauniešu apmaiņas projekti un pieaugušu profesionālo zināšanu līmeņa paaugstināšanas projekti.

Kā kļuva zināms, pavisam nesen Daugavpils novada domi ar draudzīgo vizīti apmeklēja Vācijas pārstāvji. Tikšanās rezultātā tika parakstīts kopīgais ieceru protokols, saskaņā ar kuru laika posmā no 2013.gada 1.janvāra līdz 2014.gada 31.decembrim turpināsies sadarbība starp novadu un Vācijas Starptautisko apvienību. Daugavpils novada jaunieši varēs pieredzes apmaiņas nolūkā 2013.gadā apmeklēt Vāciju, bet vācu jaunieši apmeklēs Latviju 2014.gadā. Starptautiskā projekta mērķis ir izstrādāt jauniešu konstruktīvo brīvā laika pavadīšanu, aktīvi piedalīties jauniešu un bērnu ekoloģiskajā izglītība, kā arī attīstīt pamatprasmes un iemaņas. Turklāt parakstītais protokols paredz arī turpmāko nepārtrauktu profesionālo izglītību cilvēkiem, kuriem jau ir kāda specialitāte, lai viņi justos drošāk pašreizējā nemierīgajā laikā.

Savas vizītes laikā Daugavpils novadā viesi no Vācijas apmeklēja dažas mācību iestādes, piemēram, Anna Frank skolu, kurā mācās bērni ar īpašajām vajadzībām, viesi iepazinās ar mācību apstākļiem un palīglīdzekļiem, kas veicina mācību procesu.

Pēc viesu vārdiem, Noibrandenburgas pilsētā darbojas skola „Stella”, kuras skolotāji mācību procesā plaši izmanto Montesori apmācības sistēmu un austriešu pedagoga Jurgena Reihena metodiku. Jāatzīmē, ka Marijas Montesori pedagoģiskās metodikas pamatā ir individuālā pieeja katram bērnam, un saskaņā ar to mazais skolēns pats var izvēlēties didaktisko materiālu un patstāvīgi noteikt nodarbību ilgumu. Šī pieejas atbalstītāji uzskata, ka bērnam attīstās savs ritms un virziens, kas nekādā gadījumā neierobežo viņa individualitāti.


Написать комментарий