Brazīlijas cietumnieki varēs samazinās savu sodu, lasot grāmatas

foto therisetothetop.com
foto therisetothetop.com

Brazīlija piedāvā jaunu veidu kā cietumniekiem samazināt piespriesto sodu – no tā tiks atskaitītas četras dienas par katru izlasīto grāmatu, vēsta laikraksts "The Telegraph".

Četros Brazīlijas federālajos cietumos ieslodzītajiem būs iespēja samazināt savu cietumsodu par 48 dienām gadā, izlasot 12 literārus, filozofiskus, zinātniskus vai klasiskus darbus, paziņojusi valdība.

Cietumniekiem tiks dotas četras nedēļas laika katras grāmatas izlasīšanai un esejas uzrakstīšanai, kurai jābūt ar pareizi lietotām rindkopām, bez labojumiem, ar atkāpēm no lapas malas un salasāmā rokrakstā, teikts paziņojumā, kurš pirmdien publicēts valdības oficiālajā laikrakstā.

Īpaši izveidota speciālistu grupa nolems, kuriem ieslodzītajiem būs tiesības piedalīties šajā programmā ar nosaukumu "Pestīšana caur lasīšanu".

"Persona varēs atstāt cietumu izglītotāka un ar plašāku skatu uz dzīvi," pastāstīja Sanpaulu jurists Andre Kehdi, kurš vada grāmatu ziedošanas akciju cietumiem. "Nav šaubu, ka cietumu atstās labākas persona," uzskata jurists.


Написать комментарий