'Latvijas Gaisa satiksmes' apgrozījums pērn – 16,7 miljoni latu

foto photoriga.com
foto photoriga.com

VAS "Latvijas Gaisa satiksme" (LGS) apgrozījums pērn bijis 16,7 miljoni latu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tas ir par 8,8% vairāk nekā 2010.gadā, kad LGS apgrozījums bija 15,35 miljoni latu.
Pērn LGS strādāja ar 1,06 miljonu latu zaudējumiem, savukārt 2010.gadā tika gūta 269 098 latu peļņa.

2009.gadā uzņēmuma peļņa bija 928 136 lati, bet apgrozījums - 14,18 miljoni latu.
LGS vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma galvenie projekti pērn bija Latvijas iestāšanās Eiropas aeronavigācijas drošuma organizācijā "Eurocontrol", Mācību nodaļas sertifikācija, LGS un Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas sanāksmes organizēšana Rīgā, deklarācijas parakstīšana par nodomu veidot Ziemeļeiropas funkcionālo gaisa telpas bloku (NEFAB).

Pērn uzņēmumā tehniskās modernizācijas laikā īstenoti vairāki vērienīgi projekti, nodrošinot tehnoloģisko procesu kvalitātes un lidojumu drošības nozīmīgu paaugstināšanos.

LGS darbību būtiski ietekmēja "Latvijas Krājbankas" krahs, jo 2011.gada novembrī kompānija noguldīja īstermiņa depozītos šajā kredītiestādē 1,6 miljonus eiro (1,12 miljonus latu). Šie līdzekļi pagaidām klasificēti kā šaubīgie debitoru parādi, izveidojot uzkrājumu nedrošiem parādiem. Pēc valsts garantētās atlīdzības saņemšanas šaubīgā debitora parāds ir 1,18 miljoni latu, minētās summas apmērā izveidots uzkrājums un līdz ar to LGS finanšu gads noslēgts ar zaudējumiem.

Turpmākajā attīstībā LGS orientēsies uz Nacionālajā darbības uzlabošanas plānā (National Performance Plan) noteiktajiem mērķiem. Tiks turpināts darbs pie aeronavigācijas pakalpojumu sniedzēja kopīgā līguma par NEFAB izveidi, tāpat LGS plānojusi turpināt aktīvu iesaisti Ziemeļeiropas aeronavigācijas pakalpojumu sniedzēju apvienībā (NEAP).

Valstij piederošā uzņēmuma galvenais mērķis ir nodrošināt ar aeronavigācijas pakalpojumiem visus gaisa telpas lietotājus Rīgas lidojumu informācijas rajonā. LGS galvenais ienākumu avots ir aeronavigācijas maksājumi, ko uzņēmums saņem par sniegtajiem pakalpojumiem.

LGS kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.


Написать комментарий