Daugavpils novada domes vadītāja: Personīgi es esmu pret Visaginas AES būvniecību

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, Lietuvas Saeima, kas ļoti nopietni apspriež Likumu par Visaginas AES, pirms dažām dienām izsvītroja no Likuma galīgā varianta punktu par tuvumā esošo rajonu iedzīvotājiem domāto 50% atvieglojumu elektroenerģijas tarifam. Tas nozīmē, ka 50% atvieglojumu nesaņems cilvēki, kuri dzīvos atomelektrostacijas 50 km rādiusā.

Kādreiz Ignalinas AES tuvumā dzīvojušie cilvēki saņēma atvieglojumus tarifiem. Pašlaik iedzīvotāju atbalsta iespējamie pasākumi tika atstāti pašvaldības kompetencē.
Gorod.lv sakarā ar iespējamo kaimiņniecību ar atomelektrostaciju griezās pēc komentāriem pie Daugavpils novada domes vadītājas Janīnas Jalinskas: „Personīgi es esmu pret Visaginas AES būvniecību, jo mūsu Daugavpils novads atrodas tās tiešā tuvumā.

Pēdējā laikā par to daudz runā un raksta, pat valsts prezidents izteicās par iespējamo alternatīvu – Daugavpils HES būvniecību. Pagaidām ir grūti spriest, kā tas būs.

Lielākoties, tas nav no mums atkarīgs. Taču arī valsts šobrīd ir pārdomās, izvērtējot situācijas plusus un mīnusus.

Ja tomēr tiks izlemts piedalīties šajā būvniecībā, tad mēs no visiem spēkiem cīnīsimies par 50 km zonas iedzīvotājiem domātajiem atvieglojumiem uz elektroenerģiju un medicīnisko aprūpi, kuri ir lietuviešiem. Kā arī pastāv pašvaldībām paredzēti atvieglojumi – nelieli pārskaitījumi fondos”, - uzskata Jalinskas kundze.


Написать комментарий