Rēzeknes pilsētas svētkus ieskandinās akordeonisti

foto accordiongallery.com
foto accordiongallery.com

Jau devīto gadu Rēzekni un Rēzeknes novadu pieskandinās akordeonisti – IX Starptautiskā akordeonistu plenēra „Rēzekne 2012” dalībnieki, kas vienosies kopīgā orķestrī 3. augustā plkst. 18.00 Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā, lai vienotu rēzekniešus un pilsētas viesus Rēzeknes svētku pirmajā koncertā, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Lai labi sagatavotos pilsētas svētku ieskaņu koncertam, kas būs arī plenēra noslēguma koncerts, akordeonisti pulcēsies Maltā jau 24. jūlijā, lai orķestrī 10 dienu laikā iemācītos 10 skaņdarbus. Orķestra pamatsastāvu jau vairākus gadus veido Zanes Ludboržas mūzikas skolas audzēkņi un absolventi, kā arī viesi. Šogad plenērā pirmo reizi piedalīsies Sanktpēterburgas valsts kultūras un mākslu universitātes aspirants Sergejs Aļgins, kurš spēlēs šīs pašas universitātes profesora Nikolaja Kravcova izgudroto instrumentu, kurš jau tiek dēvēts par 21. gadsimta akordeonu. Šādus samērā nesen izgudrotos instrumentus plenēra orķestrī spēlēs arī trīs N.Kravcova audzēkņi. Tradicionālo akordeonu spēlēs viesi no Tambovas (Krievija) – Rahmaņinova Tambovas Valsts mūzikas pedagoģijas institūta rektors, pedagoģijas zinātņu kandidāts, akordeonists, starptautisko konkursu laureāts, nopelniem bagātais Krievijas Federācijas mākslinieks, komponists Romans Bažiļins ar ģimeni. Daudzi klausītāji, iespējams, atceras R.Bažiļina tēlainos, sirsnīgos un izteiksmīgos skaņdarbus un mazās Olgas Bažiļinas apburošo smaidu.

Starptautiskā akordeonistu plenēra dalībnieki Rēzeknē ieskandinās ne vien pilsētas svētkus, bet arī vasaras pēdējo mēnesi – 1. augustā plkst. 18.00 Rēzeknes Kultūras namā uzstāsies viesi no Sanktpēterburgas, Tambovas, kā arī pašmāju instrumentālais ansamblis „Excelsus”. Plenēra laikā akordeonisti, kā ierasts, sniegs koncertus arī savā uzturēšanās vietā (šogad Maltā) un citur Rēzeknes novadā – Lendžos, Kaunatā un Čornajā.


Написать комментарий