Junkers apņēmības pilns nodrošināt stabilitāti eiro zonā

foto ddp
foto ddp

Eiro zonas finanšu ministru grupas vadītājs Luksemburgas premjerministrs Žans Klods Junkers otrdien paziņoja, ka ir stingri apņēmies nodrošināt stabilitāti Eiropas Monetārajā savienībā (EMS).

Lai arī reitingu aģentūra "Moody's" nule kā līdz negatīvam līmenim pazemināja Vācijas, Nīderlandes un Luksemburgas reitingu prognozes, visām trim valstīm ir spēcīgi ekonomikas pamatrādītāji, norādīja Junkers "Ņemot to vērā, mēs atkārtoti paziņojam par savu apņemšanos nodrošināt stabilitāti eiro zonā kopumā", viņš uzsvēra otrdien izplatītajā paziņojumā.

Jau vēstīts, ka "Moody's" pirmdien pazemināja Vācijas, Nīderlandes un Luksemburgas kredītreitinga prognozi no stabilas uz negatīvu, tomēr saglabāja šīm valstīm piešķirto augstākās kvalitātes AAA reitingu.

Par iemeslu prognozes pazeminājumam "Moody's" minēja riskus, kādi minētajām trim valstīm draud saistībā ar iespējamu Grieķijas aiziešanu no eiro zonas un nepieciešamību sagādāt finanšu līdzekļus Spānijas un Itālijas iespējamai glābšanai no bankrota.

Vācijas Finanšu ministrija reaģēja uz šo "Moody's" lēmumu, paziņojot, ka Vācija vēl arvien ir "eiro zonas stabilitātes enkurs". Ministrija akcentēja, ka ir "ņēmusi vērā "Moody's" viedokli", tomēr norādīja, ka reitingu aģentūra, pazeminot prognozi, esot uzsvērusi "īstermiņa riskus, nepieminot stabilitātes perspektīvas ilgtermiņā".


Написать комментарий