Jauni luksofori Dārzu un 18. Novembra ielu krustojumā

foto 134.su
foto 134.su

Pagājušās nedēļas nogalē, 21. un 22. jūlijā tika uzstādīti jauni, mūsdienīgi luksofori Dārzu un 18. Novembra ielu krustojumā, stāsta Rēzeknes pilsētas domes Pilsētsaimniecības pārvaldes galvenais enerģētiķis Roberts Adamovičs. Iepriekšējie luksofori bija jau nolietojušies un bieži bojājās, kas radīja problēmas gan kājāmgājējiem, gan autobraucējiem, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa. 

Īpaši svarīgi bija tos nomainīt jau arī tādēļ, ka blakus atrodas skola, un bojātu luksoforu dēļ var tikt apdraudēta bērnu drošība.

Jaunie luksofori ir ar gājēju izsaukuma pogām un induktīvām cilpām transportam, tātad, ja krustojumā nav transporta kustības, luksoforu zaļā gaisma deg Dārzu ielā, bet tiklīdz parādās transporta līdzeklis 18. Novembra ielā, tad luksofora gaismas pārslēdzas. Gājējiem, lai šķērsotu ielu, jānospiež poga līdzīgi kā daudzos citos krustojumos mūsu pilsētā. Taču jāatgādina, ka gājējiem paredzētā zaļā gaisma ne vienmēr iedegsies uzreiz pēc pogas nospiešanas un reizēm dažas sekundes būs jāpagaida, jo luksoforu darbības programma ir ieplānota tā, lai tiktu regulēta gan kājāmgājēju, gan arī transporta droša kustība krustojumā.

Luksoforu nomaiņas darbus veica SIA „SCB Energo”, pasūtījuma summa – 12 015,00 lati (ar PVN). Līdzekļi luksoforu nomaiņai piešķirti no Rēzeknes pilsētsaimniecības budžeta. Jauni luksofori ar tādām pat funkcijām – gājēju pogām un induktīvajām cilpām – jau darbojas arī Atbrīvošanas alejas krustojumā ar 18. Novembra ielu.


Написать комментарий