Daugavpils mērs saskata Latgales attīstības plāna pozitīvus rezultātus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada 11.aprīlī Daugavpilī notika reģionālais forums „Iespēju Latgale”, kura mērķis bija iepazīstināt vietējo pašvaldību vadītājus un darbiniekus ar Latgales reģiona attīstības plāna projektu. Foruma darbībā piedalījās 3 ministri - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un labklājības ministre Ilze Viņķele. Taču pēc 4 stundu garas apspriedes vietējiem ierēdņiem neradās cerības, ka situācijas uzlabošanai reģionā tiešām tiks piešķirti solītie miljoni.

Pēc minētās vizītes E.Sprūdžs vēl dažas reizes apmeklēja Latgali, lai noskaidrotu, kādā veidā vietējā vadība plāno izmantot izstrādāta plāna iespējas. Par to, kādus reālus pozitīvus rezultātus Latgales attīstības plāns ir devis Daugavpils pašvaldībai, pastāstīja Daugavpils mērs Žanna Kulakova.

Pēc pilsētas mēra domām, pirmais labais rezultāts ir tas, ka Latgalei tika pievērsta uzmanība un par reģionu tiek runāts. Par svarīgu mērs uzskata pašu Latgales attīstības plāna izveidi, kura realizācijā ministrs Sprūdžs ir patiesi ieinteresēts, stāstot republikas plašsaziņas līdzekļos, ka viņš būs apmierināts, ja viņa ministra amata pienākumu pildīšanas laikā tiks sasniegti reģiona attīstībai izvirzītie mērķi.

Ž.Kulakova atzīmēja, ka ir svarīgi, ka pašlaik var runāt par finansējumu, kuru iespējams piesaistīt Daugavpils un Latgales attīstībai. Finansējuma aptuvenas summas ir zināmas, tāpēc Daugavpils pašvaldība jau ir iesniegusi savus projektus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un cer saņemt 6 ideju atbalstu.

Pagaidām runa ir par 20 miljoniem latu, kurus plāno piesaistīt reģiona attīstībai, taču pašvaldības rīcībā atrodas informācija, ka oktobrī varētu būt piešķirts papildus finansējums 50 miljonu latu apmērā. Ņemot to vērā, Domē sāka izstrādāt iecerēto projektu tehnisko dokumentāciju, kurai no pilsētas budžeta tika iedalīti papildus līdzekļi.


Написать комментарий