Ministrijās tiek lemts Daugavpils lidostas liktenis

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils dome apliecināja, ka šobrīd ministriju kabinetos tiek lemts Daugavpils lidostas liktenis. Vicemērs Līvija Jankovska pastāstīja, ka lidostas būvniecība pašvaldībai nav vienkāršs uzdevums, taču Dome turpina meklēt lidostas infrastruktūras attīstības iespējas.

Šobrīd pastāv divi eiroprojekti, kurus pašvaldība vēlētos realizēt, lai sāktu lidostas rekonstrukcijas darbus. Taču ideju realizācija notiek diezgan sarežģīti, jo zemes gabala daļa, uz kuras atrodas lidosta, ir privātīpašums.

Pēc L.Jankovskas vārdiem, pašvaldība apzinās, ka pašlaik valsts prioritāšu kontekstā Daugavpils lidosta ir projekts, kuru valsts ir gatava atbalstīt, jo uzņēmēji un ārzemju investori lūdz uzbūvēt lidostu tuvākajā laikā.

Saskaņā ar lidostas attīstības stratēģiju, tiek plānots, ka nākotnē lidosta varētu pieņemt gan kravas, gan pasažieru gaisa kuģus, kas, pēc pilsētas vadības domām, Daugavpilij ir ļoti svarīgi. Lai šīs idejas tiktu īstenotas, tuvākajā laikā pašvaldībai jāsagatavo virkne dokumentu, lai atkārtoti grieztos Eiropas Komisijā ar lūgumu atbalstīt lidostas būvniecību.

L.Jankovska paziņoja, ka Satiksmes ministrijā un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā ideja mutiski tika atbalstīta, taču ir svarīgi saņemt arī Finanšu ministrijas finansiālu atbalstu. Tāpēc pašvaldībai tuvākās nedēļas laikā jāatrisina vairāki jautājumi, un, ja ministri turēs savu vārdu, lidostas jautājumu atrisināšana varētu virzīties uz priekšu, paziņoja vicemērs.

Gadījumā, ja ministru atbalsts netiks saņemts, Dome turpinās meklēt privātinvestorus. Pagaidām pašvaldībā rēķinās ar valsts atbalstu, jo ierēdņi sola, ka Daugavpils lidosta nākotnē varētu saņemt tādu pašu atbalstu kā Liepājas un Ventspils lidostas.


Написать комментарий