VP: laužot līgumu ar fotoradaru ieviesēju, situācija uz ceļiem pasliktināsies 1

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Ja līgums ar fotoradaru piegādātāju un apkalpotāju "Vitronic Baltica un partneri" ("Vitronic") tiks lauzsts, situācija uz valsts ceļiem pasliktināsies, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns.

"Policijai tas nozīmē to, ka faktiski pārtraucam "ātruma fiksēšanas menedžmentu" ar automātiskajām mērierīcēm," sacīja Marķitāns un atzīmēja, ka fotoradari ir uzņēmuma, nevis policijas īpašums.

"Protams, tad uz Latvijas ceļiem pasliktināsies satiksmes uzraudzība un mēs uzskatām, ka tā ir nepieciešama [..] Valsts policijai šobrīd nav tādu resursu, lai mēs varētu veikt satiksmes uzraudzību tādā apjomā, kādā to veicām līdz fotoradaru uzstādīšanai. Līdz ar to prognozējam, ka pasliktināsies kopējā situācija," skaidroja VP priekšnieka vietnieks.

Viņš atzīmēja, ka policijā veikto reformu rezultātā tie ceļu policisti, kuri iepriekš kontrolēja ceļu satiksmi, tagad novirzīti citu pienākumu veikšanai - strādā patruļdienestā un reaģē uz iedzīvotāju izsaukumiem.

Jau vēstīts par VP otrdien paziņoto, ka valsts dos fotoradaru ieviesējam, uzņēmumam "Vitronic", vēl divdesmit dienas paskaidrojumu iesniegšanai, un, ja tie nebūs pārliecinoši, valsts lauzīs līgumu ar šo publiskās un privātās partnerības privāto sadarbības partneri.

VP cer, ka fotoradaru uzstādīšanas lietā būs pozitīvs risinājums un uzņēmums "Vitronic" spēs dotajā termiņā 20 dienu laikā sniegt argumentētus paskaidrojumus, kāpēc no 160 stacionārajiem fotoradariem joprojām nav uzstādīti 133, kā to paredz līgums ar valsti. Pagaidām policijai nav pārliecības, ka tiks sniegti argumentēti un pamatoti paskaidrojumi.


Написать комментарий

Vienigais sliktums no liguma laiusanas bus ka nesanems cereto naudinu no firmas. Par citu problemu VP nau.