„Svente Holdings” un Daugavpils domes lieta visdrīzāk nonāks prokuratūrā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, 2.jūlijā Daugavpils domes Iepirkumu komisija atvēra aploksnes ar pretendentu piedāvājumiem par 8 pilsētas skolu renovācijas darbu pabeigšanu eiroprojekta ietvaros.

Atgādināsim, ka Dome bija spiesta izsludināt konkursu, jo pēc kārtējās skolu renovācijas termiņa pagarināšanas Dome bija lauzusi līgumu ar firmu “Svente Holdings”, kura tā arī nespēja izpildīt līgumsaistības. Rezultātā firma iesniedza tiesā prasību pret Domi par līguma nelikumīgu pārtraukšanu. Portālam Gorod.lv kļuva zināms, ka šobrīd lietā visdrīzāk tiks iesaistīta prokuratūra.

Šobrīd nav oficiālās informācijas par atkārtotā konkursa uzvarētāju, komisija vērtē tehniskos piedāvājumus. Zināms, ka 13 pretendentu vidū, kas pieteicās veikt minētos darbus, firmas “Svente Holdings” nav.
Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka likumdošanas bāze ļauj Domei rīkot atkārtotu konkursu un atļaut citām firmām pabeigt darbus, neskatoties uz to, ka notiek tiesvedība ar iepriekšējo darbuzņēmēju.

Pēc vicemēra vārdiem, “Svente Holdings” mērķtiecīgi traucē jaunā iepirkuma procesu, jo atbildīgie speciālisti tā vietā, lai strādātu ar jaunu iepirkumu, turpina sagatavot dažādus dokumentus, lai ātrāk pabeigtu tiesas prāvu. „Neskatoties uz to, ka juridiski pašvaldība ir pasargāta, pati par sevi situācija nav laba un ļoti pārsteidz vietējās kompānijas rīcība”, - paziņoja V.Širjakovs.

Šobrīd Domes un “Svente Holdings” strīdu visdrīzāk izskatīs arī prokuratūra, paziņoja vicemērs, piebilstot, ka lieta uzņem apgriezienus un par konstruktīvu dialogu nevar būt ne runas. „Tā vietā, lai apsēstos pie pārrunu galda un atrisinātu problēmas, firmas vadība joprojām turpina radīt problēmas. Tāpēc visās sanāksmēs es piedāvāju attiecībā uz “Svente Holdings” rīkoties diezgan stingri”, - atzīmēja vicemērs.


Написать комментарий