Sabiedriskas organizācijas protestēs pret oligarhijas ieviešanu

foto sievietesparsaskanu.lv
foto sievietesparsaskanu.lv

Vēl divas sabiedriskas organizācijas – kustība “Atjaunotā Latvija” un Latvijas Sociālo Reformu biedrība (LSRB) – otrdien Rīgas domē iesniedza pieteikumu par piketu, lai ceturtdien, 26. jūlijā pl. 9:00, pie Saeimas nama Jēkaba ielā 11 protestētu pret 50 000 parakstu sliekšņa noteikšanu referenduma rosināšanas pirmajam posmam, informē kustība “Atjaunotā Latvija”.

„Ja rīt Saeima nobalsos par tautas likumdošanas iniciatīvu pieckāršu apgrūtināšanu, tad tas nozīmēs valsts iekārtas maiņu Latvijā. No līdzšinējās vājās demokrātijas tā tiks pārvērsta par oficiālu oligarhiju. Satversmes tēvu iecerētā tautas vara pilnībā pāries 100 personu – Saeimas rokās. Tas būs neoliberālās reformas kronējums, likumdošanas privatizācija,“ saka Armands Strazds, kustības “Atjaunotā Latvija” priekšsēdētājs.

Grozījumi likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu” arī paredzēs, ka no 2015. gada 1. janvāra tautas likumdošanas iniciatoriem būs pašiem jāsavāc 150 000 parakstu, ja viņi vēlēsies rosināt referendumu par izmaiņām Satversmē vai likumos vai arī gribēs iniciēt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu.

“Ja latvieši gribēs referendumu par eiro, vai negribēs uzdāvināt ārzemniekiem Latvijas mežus un Latvenergo, gribēs sev tiesības uz taisnīgu atlīdzību par darbu, vai tiesības bērniem nemirt badā – ierosināt šādu referendumu vairs nebūs iespējams,” likuma grozījumu sekas komentē LSRB vadītājs Ivars Redisons.


Написать комментарий