Daugavpils centrs „Jaunība” projekta ietvaros iegādāsies bērniem invalīdiem domāto inventāru

foto easi-cab-travel-club.org
foto easi-cab-travel-club.org

Daugavpils Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība” ir uzvarējis Izglītības un zinātnes ministrijas atklātajā projektu konkursā, ziņo Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes eksperte projektu jautājumos Evelīna Balode.

Projekta „Sporta un attīstošo spēļu inventāra iegāde bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām” mērķis ir sekmēt sadarbību ar Daugavpils jauniešu organizācijām, tādā veidā sekmējot jauniešu ar speciālām vajadzībām rehabilitāciju un iesaistīšanu sabiedrībā.

Tagad centrs „Jaunība” varēs iegādāties attīstošo spēļu komplektu invalīdu kluba „Cerība” audzēkņiem, kas atrodas centra pakļautībā. 132 jauniešiem tiks iegādātas nepieciešamas bumbas, lai spēlētu Boccia spēli, jo ar šāda veida bumbām var spēlēties tie bērni, kuriem nav pieejams neviens cits sporta veids.

Jāatzīmē, ka kluba audzēkņi piedalās dažādos pasākumos, kurus organizē citi specializēti klubi Līvānos, Krāslavā. Taču, lai trenētos Boccia spēlē, kurā piedalās bērni no citām pilsētām, mūsu bērniem trūkst inventāra. Minētais projekts ļaus iegādāties bumbas un sniegs bērniem invalīdiem iespēju trenēties, un, iespējams, piedalīties paraolimpiskajās spēlēs, kuru programmā ir iekļauts šis sporta veids.

Projekta realizācijas ietvaros centrs izmantos iespēju iegādāties arī citu inventāru – galda tenisu, novusu un citu spēļu komplektus 132 kluba dalībniekiem. Projekta summa ir 1 500 lati, pašvaldības līdzfinansējums nav nepieciešams. Projekta realizācijas laiks ir 3 mēneši, no šī gada 30.jūlija līdz 2.novembrim.


Написать комментарий