Betmena filmas veidotāji Kolorado apšaudē cietušajiem ziedo miljonu dolāru

logo
logo

Holivudas kinostudija "Warner Brothers", kurā tapusi jaunākā Betmena filma, ziedojusi miljonu ASV dolāru (apmēram 500 000 latu) fondā, kas palīdz Kolorado kinoteātrī šīs filmas seansa laikā notikušajā apšaudē cietušajiem un viņu ģimenēm, vēsta ārvalstu masu mediji.

Štata gubernators Džons Hikenlupers telekompānijai "Fox News" pastāstījis, ka fondā jau saziedoti divi miljoni dolāru, un līdzekļus fonda ieskaitīja gan privātpersonas, gan organizācijas.

"Šī nauda palīdzēs tiem, kuriem nepieciešama rehabilitācija un ir no jauna jāveido sava dzīve pēc traģēdijas," skaidrojis gubernators.

"Itar Tass" ziņo, ka arī britu aktieris Kristians Beils, kurš tēlojis Betmenu filmā "Tumšais bruņinieks atgriežas", trešdien slimnīcā apmeklējis apšaudē cietušos.

Aktieris ar sievu slimnīcā pavadījis gandrīz trīs stundas, runājoties ar apšaudē cietušajiem. Slimnīcas galvenais ārsts teicis, ka "pacienti ļoti priecājās, ieraugot Kristianu, viņiem tā bija liela dāvana, jo daudzi ir seni Betmena filmu fani."

Slimnīcā, kuru apciemoja aktieris, ārstējas 18 no 58 cietušajiem. Mediķi pavēstījuši, ka kritiskā situācijā ir pieci pacienti.

Jau ziņots, ka 24 gadus vecais Džeimss Holmss, kuram līdzi bija šautene un divas pistoles, 20.jūlijā atklāja uguni kinoteātrī, kad tur cilvēku pilnā seansā tika rādīta jaunā filma par Betmenu "Tumšais bruņinieks atgriežas" ("The Dark Knight Rises").

Policija pēc uzbrukuma aizturēja Holmsu, kurš bija uzvilcis bruņas, ballistisku ķiveri un vesti, kakla aizsargu, melnus cimdus un gāzes masku acīmredzot, lai pasargātos no asaru gāzes, ko viņš izplatīja kinoteātra auditorijā pirms uguns atklāšanas. Aizturēšanas brīdī viņš policijas darbiniekiem nepretojās.


Написать комментарий