'Al Qaeda' Irākā uzņemas atbildību par pirmdienas uzbrukumiem ar 113 nogalinātajiem

foto theriskyshift.com
foto theriskyshift.com

Starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" Irākas organizācija "Irākas Islāma Valsts" trešdien uzņēmās atbildību par pirmdien sarīkotajiem uzbrukumiem, kuros nogalināti 113 cilvēki - lielākais vienā dienā nogalināto skaits Irākā pēdējo divarpus gadu laikā.

"Džihādistu operācija ir apstulbinājusi ienaidnieku un likusi tam zaudēt galvu. Tā ir demonstrējusi drošības un izlūkošanas dienestu trūkumus," teikts "Irākas Islāma Valsts" paziņojumā, kas ievietots džihādistu interneta vietnē "Honein".

Pirmdien sarīkotajos sprādzienos un apšaudēs nogalināto cilvēku skaits ir lielāks nekā 2010.gada 10.maijā, kad Irākā tika nogalināti 110 cilvēki.

"Irākas Islāma Valsts" pagājušajā nedēļas nogalē audoierakstā brīdināja, ka plāno atgūt savu agrāk kontrolēto teritoriju Irākā, un aicināja sunnītu ciltis sniegt tai atbalstu un sūtīt kaujiniekus.

Organizācija šajā audioierakstā arī paziņoja, ka sāks uzbrukt tiesnešiem un prokuroriem, kā arī mēģinās palīdzēt savējiem izlauzties no Irākas cietumiem. "Mēs sākam jaunu stadiju," šajā ierakstā sacīja vīrietis, kurš tiek uzskatīts par "Irākas Islāma valsts" līderi Abu Bakru al Bagdadi.


Написать комментарий