Atvieglina pāragra starta noteikumus sprinteriem

foto picasaweb.google.com
foto picasaweb.google.com

Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) pims Londonas olimpiskajām spēlēm mainījusi priekšlaicīga starta noteikumus dažādu sprintu distancēs - turpmāk pāragrs starts tiks fiksēts tikai tajos gadījumos, kad pirms laika sportists būs izkustinājis rokas, nevis kājas starta blokos.

Iepriekš pāragrs starts tika fiksēts gadījumos, ja pirms šāviena starta blokos tika fiksēta pat neliela paraustīšanās. "Būtībā nekas, izņemot sportistu atraujot no zemes rokas vai kājas, nebūs pāragrs starts," pavēstīja IAAF tehniskās komitejas loceklis Deivids Kacs. Pie šāda kompromisa nonākts pēc tam, kad sportisti sūdzējušies par starteru (cilvēks, kurš izdara starta šāvienu) nekvalitatīvo darbu.

Amerikāņu treneris Džons Dramonds pilnībā atbalsta jauninājumus: "Atlēti tiek sodīti, bet tā ir starteru vaina." Dramonds 2003. gadā sacensībās Parīzē aptuveni 15 minūtes gulēja uz skrejceļa pēc tam, kad saņēma diskvalifikāciju par pāragru startu. Skrējējs noliedza, ka būtu izkustējies par ātru, un daudzi atbalstīja šādu pieņēmumu.


Написать комментарий