Vētras brīdinājums: šodien Daugavpilī prognozē stipras pērkona lietusgāzes un brāzmainu vēju

foto lovelyprettyworld.blogspot.com
foto lovelyprettyworld.blogspot.com

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka šodien, 30.jūlijā, virs Latgales veidojas pērkona mākoņi.

Šajā sakarā pēcpusdienā Daugavpilī un novadā sola pērkona negaisu, kura laikā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 24 metriem sekundē. Pastāv arī krusas iespējamība. Pērkona negaiss varētu turpināties arī naktī uz otrdienu, 31.jūliju.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, pērkona mākoņi veidojas arī virs Sēlijas un Vidzemes, taču pērkona negaisu sola galvenokārt Latgales reģionā. Stipras lietusgāzes nāk no Lietuvas un Baltkrievijas puses.

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa brīdina pilsētniekus par iespējamu stipru pērkona negaisu, lūdz izturēties uzmanīgi un savlaicīgi ziņot attiecīgajām instancēm par komunikāciju traucējumiem. Šajā sakarā speciālisti iesaka piestiprināt mantas pagalmos un uz balkoniem, neatstāt vaļā logus. Gadījumā, ja negaiss sācies pēkšņi, jācenšas nepalikt zem kokiem un elektrības stabiem, bet uzturēties telpās.

Šis ir pirmais vētras brīdinājums visas vasaras garumā.

Atgādināsim, ka vakar spēcīgs pērkona negaiss bijis Kurzemē. Kuldīgā kritusi krusa divu latu monētas lielumā, stiprās lietusgāzes izskalojušas posmu šosejā Kandava – Kuldīga. Vējš apgāzis kokus, norāvis ēku jumtus, bez elektrības bija palikušas aptuveni 10 000 mājsaimniecību.


Написать комментарий