VNĪ valdē ieceļ finansistu Jāni Valdmani

foto ltv.lv
foto ltv.lv

Valsts nekustamo īpašumu apsaimniekotāja "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekļa amatā iecelts Jānis Valdmanis, pastāstīja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece Agnese Beļkeviča.

Pirmdien notika VNĪ akcionāru sapulce, pēc kuras lēmuma Valdmanis stājās amatā.

Ministrijā informēja, ka VNĪ valdē atbilstoši kvalifikācijai un kompetencei Valdmanis atbildēs par plašu finanšu jautājumu loku – viņa pienākumos ietilps kapitālsabiedrības finanšu vadība, tostarp budžeta plānošana un kontrole, naudas resursu piesaiste, kā arī finanšu darījumu uzskaite un nodrošināšana.

Valdmanis ir ieguvis augstāko izglītību Ventspils Augstskolā vadībzinātnes un finanšu vadības specialitātē un ieguvis ACCA kvalifikāciju. "Valdmanis kā profesionāls finansists ir sevi pierādījis, strādājot starptautiskajā auditoru un finanšu konsultāciju sabiedrībā "KPMG Baltics"," iepriekš informēja ministrijā.

Savukārt uz VNĪ valdes priekšsēdētāja un vēl viena valdes locekļa amatu ir izsludināts konkurss, kam pieteikumi tiek gaidīti līdz 15.augustam. Pretendentu atbilstību vērtēs atbilstoši finanšu ministra apstiprinātajam nolikumam un pretendentu vērtēšanas kritērijiem.

VNĪ valdes priekšsēdētāja pienākumus uz laiku pilda Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un valdes locekles amatā uz laiku iecelta arī Olga Geitus-Eitvina, kas ir Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora vietniece.

VNĪ valdē savukārt vairs nestrādā līdzšinējais priekšsēdētājs Jānis Komisars, kā arī Inese Odiņa-Laizāne un Agris Balodis.

FM iepriekš paskaidroja, ka Komisaram un Odiņai-Laizānei beidzās pilnvaru termiņš un uz šiem amatiem tika izsludināti konkursi. Tomēr tajos tika atrasts tikai viens kandidāts. Balodis savukārt personisku iemeslu dēļ atkāpies no VNĪ valdes locekļa amata. Tādējādi uzņēmums bija palicis bez vadības.

VNĪ ir FM pārziņā. Uzņēmums nodarbojas ar nekustamo īpašumu izīrēšanu, iznomāšanu, pirkšanu, pārdošanu un citiem darījumiem.


Написать комментарий