Višķu un Vidzemes ielu rekonstrukcijas darbi Daugavpilī sāksies jau šogad

foto gorod.lv
foto gorod.lv

14.augustā Daugavpils domē tika parakstīts līgums par Višķu ielas (posmā no Kauņas ielas līdz Mendeļejeva ielai) rekonstrukcijas darbu veikšanu un gājēju pārejas tuneļa ierīkošanu zem dzelzceļa sliedēm.

Darbi tiks veikti autotransporta mezgla būvniecības ietvaros un to kopējā vērtība ir vairāk nekā 1 miljons latu. Darbu veikšanai izmantotie līdzekļi tika ietaupīti, veicot viadukta būvēšanas darbus.
No darbuzņēmēja puses līgumu parakstīja lietuviešu uzņēmuma „Panevežio Keliai” attīstības direktors Jevgenius Rečunas. Pēc viņa vārdiem, minētais objekts ir sarežģīts ar to, ka pilsētas pašvaldība ir izvirzījusi diezgan īsu termiņu darbu izpildei, kurus Lietuvas uzņēmums apņemas izpildīt, īpašu uzmanību pievēršot darba kvalitātei. Nedēļas laikā ir jāsaņem būvniecības atļauja un jāuzsāk rekonstrukcijas darbi.

Tuneļa ierīkošanas pamatdarbi zem dzelzceļa sliedēm tiks veikti bez īpašiem transporta plūsmas ierobežojumiem, ceļš tiks slēgts tikai uz neilgu laika posmu nakts periodā, kad tunelī tiks veikti frēzēšanas darbi.

Projekta realizācijas termiņš ir 18 mēneši. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs pastāstīja, ka Višķu ielā tiek plānots ierīkot kanalizāciju un apgaismojumu jau šogad, bet asfalta seguma pēdējās kārtas ielikšanu veikt nākamgad. Tiek plānots veikt vairākus darbus Vidzemes ielā, bet darbu pamatdaļa tiks veikta nākamgad, jo divu ielu paralēli veiktie rekonstrukcijas darbi var radīt sarežģījumus transporta satiksmes organizācijā.

Autotransporta mezgla būvniecības ietvaros tiek plānots rekonstruēt arī Ventas ielu un Vidzemes ielu, no Vidzemes apļa līdz „Guliveram”, minētā objekta konkursa uzvarētājs kļūs zināms vēlāk.


Написать комментарий