Pabriks: lielākā cīņa pašvaldību vēlēšanās būs par Rīgu un Latgali

foto RJC
foto RJC

Lielākā cīņa starp politiskajiem spēkiem pašvaldību vēlēšanās būs par Rīgu unj Latgali, šādu viedokli intervijā "Latvijas Avīzei" pauž aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

"No valstiskā viedokļa raugoties, lielākās pašvaldības cīņas notiks Rīgā un Latgalē. Te "Saskaņas centrs" mēģinās noturēt pozīcijas, nostiprināties un palielināt ietekmi. Tas sakrīt ar Lindermana [Vladimira, "Dzimtās valodas" līdera] vai Koļerova [Modesta, kādreizējā ziņu aģentūras "Regnum" vadītāja un Latvijai par nevēlamu atzītās personas] un pārējo plāniem," saka ministrs.

Pēc viņa sacītā, "Vienotības" kā vadošās partijas uzdevums labējā flangā ir konsolidēt latvisko vēlētāju, piesaistīt cittautiešu balsis, nepieļaujot opozīcijas pārliecinošas uzvaras. "Nav jābaidās no pretnostatījuma, jo opozīcija grib varu, bet arī "Vienotībai" par to ir kas sakāms," norāda Pabriks.

Viņš arī atzīst, ka tas, ka "Vienotība" šobrīd ir spēcīgākā partija latviešu vēlētāju vidū, ir problēma, "tāpēc ka Latvijas sabiedrībā pieņemts – ja kāds pakāpjas drusku augstāk, visi grib raut viņu atpakaļ uz leju". "Tas apgrūtina ceļu uz vēlēšanām, jo "Vienotība" saņem kritiku ne vien no tradicionālās opozīcijas puses, bet arī no viena otra kolēģa. Neko nevar darīt – iekšējā konkurence," viņš saka.

Runājot par Rīgas mēra amatu, Pabriks akcentē, ka pašreizējā galvaspilsētas vadītāja Nila Ušakova (SC) popularitāte ir paradokss ne vien tradicionālajā "Saskaņas centra" elektorātā, bet arī zināmā latviešu balsotāju daļā. "Tāpēc mums jāturpina darbs pie cita veida piedāvājuma, nepieņemot Ušakova izvēlētos cīņas noteikums," atzīmē ministrs.

Pabriks, runājot par savu iespēju kandidēt uz Rīgas domi, norāda ka par šo jautājumu bijušas spekulācijas, "taču to noliedzu par 150 procentiem". "To negribu kā politiķis un uzskatu – šim amatam neesmu piemērots. Pašvaldību politika nav mans politiskais ampluā un interese," intervijā "Latvijas Avīzei" atzīmē ministrs.

Jau vēstīts, ka pašvaldību vēlēšanas notiks nākamgad vasarā.


Написать комментарий