Ar nolūku savest kārtība savu mājokli ne visi Daugavpils iedzīvotāji iet līdz galam

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā liecina iepirkumu informācija par aizvadītajiem renovācijas darbiem Daugavpils dzīvojamajās mājās, pilsētas iedzīvotāji arī šovasar turpināja domāt par sava mājokļa sakārtošanu. Kā portālam Gorod.lv pavēstīja Daugavpils Dzīvokļu komunālās saimniecības uzņēmuma vadītājs Andris Švirksts, ne visi iedzīvotāji ar savu vēlmi savest kārtībā māju aiziet līdz galam.

Vasaras periodā DDzKSU kopā ar iedzīvotājiem aizvada aktīvu dzīvojamā fonda sagatavošanos posmu apkures sezonai. Šobrīd ziemai ir sagatavoti 85% dzīvojamo fondu, pārējie darbi atrodas noslēguma stadijā. 

Neskatoties uz to, ka uzņēmums veic daudz iepirkumus, ne visi tiek līdz reāliem darbiem. Kā paskaidroja A.Švirksts , lai varētu sākt siltināšanas darbus vai sistēmas renovāciju, iedzīvotājiem sapulcē ir jāpieņem kopējs lēmums. Pēc tam tiks rīkots konkurss, firmas piedāvās savus pakalpojumus. Pēc tā, kad iedzīvotāji uzzinās pakalpojuma cenas viņiem ir jāpieņem galējs lēmums. Atteikties vai atlikt remontdarbus iedzīvotāji var jebkurā no šiem etapiem. 

Kā paziņoja A. Švirksts, pagājušajā gadā, pēc bargās ziemas, iedzīvotāji bija īpaši aktīvi. No 100 mājām, kurām tika uztaisīta termogrāfija, apmēram, 75% gadījumu cilvēki bija gatavi kaut kādiem darbiem, izmaksas pieprasīja tikai puse no mājām, bet galējo lēmumu par remontdarbiem pieņēma tikai piektā daļa no mājām. Neskatoties uz šo rezultātu, A. Švirksts pozitīvi vērtē iedzīvotāju aktivitāti, daudzi no kuriem siltina mājas vai jumtus par pilsētas domes naudu, jo pašvaldība apmaksā 80%.
 


Написать комментарий