“Daugava” neiesit “pendeli” un zaudē pēdējā minūtē

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Virslīgas trešais aplis svētdien noslēdzās ar spēli Ventspilī, kur valsts čempione "Ventspils" dramatiskā mačā kompensācijas laikā izrāva uzvaru pret Daugavpils "Daugavu" - 1:0. Par mača galveno varoni kļuva Simons Pauļus, bet viesu sastāvā pirmajā puslaikā 11 metru soda sitienu nerealizēja Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Mamuka Gongadze.

"Daugava" sākumā dažas minūtes uzbruka, bet pēc tam atdeva iniciatīvu "Ventspilij", pārslēdzoties uz pretuzbrukumu taktiku. Mājiniekiem bija daudz standartsituāciju, taču ar realizāciju nesekmējās. 29. minūtē no soda laukuma kreisās malas sita pirmo reizi šosezon sākumsastāvā izgājušais Jurijs Žigajevs, teicami vārtos nospēlēja Jevgeņijs Ņerugals.

38. minūtē Kaspars Dubra savā soda laukumā nogāza Mamuku Gongadzi, kuram līnijtiesnesis fiksēja aizmugures stāvokli. Mača galvenais tiesnesis Vadims Direktorenko parādīja uz 11 metru atzīmi, jo "piespēli" Daugavpils uzbrucējam iedeva "Ventspils" uzbrucējs Daniils Turkovs, kurš neveiksmīgi nospēlēja izklupienā. Gongadze pēc pamatīgām "Ventspils" futbolistu pretenzijām "pendeli" aizsita garām labajam apakšējam stūrim. Pēc pirmā puslaika Ventspilī bija 0:0.

"Pendeli" neiesitušais Gongadze 2. puslaiku skatījās no rezervistu soliņa, kamēr viņa vietu ieņēma Stenlijs Ibe. Viena maiņa pārtraukumā bija arī mājiniekiem, kuri pastiprināja uzbrukumu, Oļega Žatkina vietā izlaižot Josuki Saito.

Tieši japāņu uzbrucējam Saito 71. minūtē bija lieliska iespēja izvirzīt mājiniekus vadībā. Ņerugals pēc spēcīga Vladislava Kozlova sitiena nespēja noturēt bumbu, bet Saito pārsita pāri vārtiem no dažiem metriem. Piecas minūtes vēlāk brīvs no 12 metriem pāri vārtiem aizšāva Simons Pauļus.

"Daugava" arī otrajā puslaikā lielāku uzmanību pievērsa savu vārtu drošībai. Šķita, ka viesiem izdosies nosargāt sev vēlamo neizšķirtu, taču "Ventspilij" bija citi nodomi. Kompensācijas laikā bumba "Daugavas" soda laukumā burzmā nokļuva pie Pauļus, kurš to trieca apakšējā stūrī, izraujot "Ventspilij" uzvaru – 1:0. Čempioni traki svinēja, bet spēli no centra atsākt vairs nebija laika.

Līdz ar šo uzvaru "Ventspils" turpina cīņu par titulu, tikmēr "Daugava" neizmantoja iespēju pēdējam aplim nodrošināt divu punktu handikapu.
Pēcspēles komentāri

FK "Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks pēcspēles preses konferencē no laimes nestaroja, tomēr bija jūtams milzīgs gandarījums par panākumu un treneris ir pateicīgs komandai par paveikto: "Gatavojāmies un cīnījāmies tikai par uzvaru, kas vēl saglabātu cerības uz zelta medaļām. Acīmredzot puiši bija pelnījuši šo uzvaru, visu maču cenšoties un cīnoties. Jā, mums neiesita pendeli, taču tā gadās. Arī mēs neiesitām Skonto un nospēlējām neizšķirti. Pateicos komandai par centīgo darbu, pacietību, ar ko arī izpelnījās šos vārtus un uzvaru. Paldies arī līdzjutējiem, jo šodien tiešām bija patīkami spēlēt, un, domāju, arī viņiem patika šī spēle, kurā tikām pie ļoti svarīgiem trim punktiem. Negribēt izcelt kādu atsevišķu spēlētāju, bet paslavēt visu komandu. Protams, jāatzīmē Žigajevs, kurš nospēlēja visas 90 minūtes. Vairākas reizes viņam jautājām, vai nav jāveic maiņa, bet spēlētājs bija apņēmības pilns nospēlēt visu maču, ko arī izdarīja, lai gan beigās bija jūtams, ka ir tiešām noguris. Tas gan ir tikai normāli. Viņa loma bija ļoti nozīmīga, bet vēlreiz atkārtošu, ka uzslavu pelnījusi visa komanda. Pēc pirmā puslaika nācās nomainīt Žatkinu, kurš iedzīvojās savainojumā, otrajā puslaikā veicām divas plānotas maiņas, un visi, kas devās laukumā, palīdzēja izcīnīt šo uzvaru."

"Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs pēc mača atzina, ka ventspilnieki vienus vārtus bija pelnījuši, bet Mamukas Gongadzes nomaiņu skaidroja ar iepriekš izdomāto spēles plānu: "Spēle bija ļoti smaga, taču tādu arī gaidījām. Spēlējām viesos, tāpēc apzināti atdevām iniciatīvu mājiniekiem, cenšoties izmantot iespējas veidot pretuzbrukumus. Pirmajā puslaikā šāda taktika darbojās, nopelnījām 11 metru soda sitienu, bet otrajā jau ventspilnieki spēlēja labāk. Viņi uzbrukuma bīstamāk, tāpēc uzskatu, ka vienus vārtus bija pelnījuši, tikai žēl, ka tas notika pēdējās sekundēs un nebija vairs iespēju neko mainīt. Gongadzi nenomainīju tāpēc, ka viņš neiesita 11 metru soda sitienu. Jau pirms spēles bija sarunāts, ka viņš spēlēs tikai vienu puslaiku, tā kā maiņa būtu bijusi arī tad, ja soda sitiens būtu iesists. Turklāt es negribētu teikt, ka viņš nospēlēja ļoti labi. Situācija turnīra tabulas augšgalā izlīdzinājusies, tā kā par čempionu kļūs tie, kuriem pēdējā aplī būs fiziski un psiholoģiski vairāk spēku. "
Ventspils – Daugava (D) 1:0 (0:0)

Vārti: Pauļus 90'+3
Ventspils: Uvarenko, Timofejevs, Dubra, Smirnovs, Kurakins, Giļmanovs, Žatkins (Saito 46'), Pauļus, Žigajevs, Abdultaofiks (Martiness 87'), Turkovs (Kozlovs 68')
Daugava: Ņerugals, Polovinčuks, Mihaļs, Ola, Halvitovs, Silagailis, Ziziļevs (Volkovs 66') , Rafaļskis (Kokins 83'), Jašins, Sokolovs, Gongadze (Ibe 46')
Brīdināti: Dubra 38', Žigajevs 45'
Galvenais tiesnesis: Vadims Direktorenko

17.09.2012 , 10:45

sportacentrs.com


Написать комментарий