Daugavpilī tika atklāts Astotais Starptautiskais Marka Rotko plenērs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

15.septembrī Daugavpilī startēja Astotais Starptautiskais Marka Rotko plenērs. Vairāk nekā nedēļas laikā 15 dalībnieki no 9 pasaules valstīm radoši darbosies savās darbnīcās un viņu gara darbi tiks prezentēti noslēguma izstādē.

Profesionāļi mākslinieki no ASV, Lielbritānijas, Dānijas, Itālijas, Polijas, Norvēģijas, Armēnijas, Baltkrievijas un Latvijas piedalīsies Rotko lasījumos, Atvērto durvju dienā, apmeklēs Latgales mākslas skolu audzēkņu radošo darbu izstādi «Satekpunkts» un pagodinās slavena mākslinieka Marka Rotko piemiņu pie memoriālās plāksnes.

Latviju šajā pasākumā pārstāvēs tekstilmāksliniece Ilze Volonte un gleznotājs Oļegs Marinoha.

Sestdien viesnīcā „Park Hotel Latgola” notika plenēra dalībnieku preses konference, bet plkst.18:00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā notika plenēra svinīgā atklāšanas ceremonija.

Starptautiskā plenēra darbība tiks noslēgta Marka Rotko dzimšanas dienā – 25.septembrī, kas sāksies ar klusuma brīdi pie memoriālās plāksnes, bet muzejā tiks atklāta plenēra dalībnieku noslēguma izstāde.

Plenēra rīkotāji ir pārliecināti, ka Marks Rotko ir Daugavpils nemateriālā investīcija, kas ir jāattīsta, jo mūsu pilsēta pasaulē ir zināma kā slavena mākslinieka-abstrakcionista dzimšanas vieta.


Написать комментарий