Daugavpils un novada Dzejas dienas noslēdzās ar fotoakciju un jautrām dejām dzīvās mūzikas pavadījumā

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Triju dienu laikā visi Daugavpils pilsētas un novada dzejas cienītāji ļoti aktīvi piedalījās tradicionālajās Dzejas dienās, kuru ietvaros notika daudzi un dažādi pasākumi - tikšanās ar dzejniekiem, skolēnu skatuves runas konkurss, poētiskās stundas, grāmatu apmaiņas akcija, jaunā dzejoļu krājuma prezentācija un daudz kas cits.

Šoreiz tās bija Daugavpils pilsētas un novada apvienotās Dzejas dienas, kuru atklāšana notika Raiņa mājā Berķenelē. Šajā mājā gandrīz 50 gadu laikā ik gadu pulcējas latviešu klasiķa daiļrades cienītāji. Pēc šī gada Dzejas dienu rīkotāju domām, nav jādala pilsētas un novada dzejniekus, jo dzejai, tāpat kā kultūrai, nav robežu.

Šogad Bērnu un jauniešu teātra studija ”Berķeneles kamolītis” režisora Viestura Renča vadībā pārsteidza skatītājus, piedāvājot to uzmanībai izrādi „Pasaules radīšana”. Dažu minūšu laikā mazie aktieri izstāstīja un parādīja septiņu dienu garu pasaules radīšanu.

Raiņa mājas direktore Inese Bērziņa pastāstīja, ka teātra studijā ar prieku darbojas Daugavpils skolēni no Valsts ģimnāzijas, Saskaņas pamatskolas, 12.vidusskolas.

„Tie ir parasti bērni, kuriem patīk piedalīties izrādēs, viņi uztver to nopietni un ar lielu atbildības sajūtu”, - teica Inese Bērziņa. Noslēguma ceremonijā piedāvātā izrāde bija tapusi diennakts laikā. Mazo aktieru izrādi papildināja dzīvā mūzika Preiļu valsts ģimnāzijas folklora kolektīva „Rūtoi” izpildījumā.

Dzejas dienu 2012 noslēguma pasākuma ietvaros norisinājās fotoakcija „Vienīgā aina”, notika jautrās dejas dzīvās mūzikas pavadījumā, kurās piedalījās ne tikai Preiļu folklora kolektīva dalībnieki, bet arī dzejnieki.

Dzejas dienu rīkotāji pateicās pasākuma dalībniekiem, pasniedza tiem piemiņas dāvanas un aicināja arī nākamgad piedalīties Daugavpils un Daugavpils novada Dzejas dienās.


Написать комментарий