Ļebedevs otrais trešajā Eiropas čempionāta finālā

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Talantīgais Daugavpils spīdvejists Andžejs Ļebedevs lieliski nostartējis Eiropas čempionāta fināla trešajā posmā, ar 14 no 15 iespējamajiem punktiem ieņemot otro vietu. Šī pati pozīcija arī lielajā kopvērtējumā, informē Daugavpils sporta pārvalde.

Andžejs labi aizvadīja pirmos divus finālposmus, ieņemot dalītas trešās vietas, kas summā deva otro vietu ar nelielu pārsvaru pār pārējiem sekotājiem. Sestdien Slovēnijā 17 gadus vecais braucējs atkal bija uzdevumu augstumos. Četros braucienos viņš uzvarēja visus konkurentus, savukārt vēl vienā braucienā piekāpās tikai ukrainim Andrejam Karpovam, kurš ieguva 15 no 15 punktiem. Andžejam 14 punkti un pārliecinoša otrā vieta.

Kopvērtējuma līderis čehs Alešs Drimls šoreiz palika trešais ar 12 punktiem. Cits Latvijas braucējs Kjasts Podžuks ieguva 11 punktus, kas deva dalītu 4./5. vietu. Kopvērtējumā Drimlam 40 punkti, Ļebedevam ar Karpovu – 34. Podžuks ar 29 punktiem atrodas piektajā pozīcijā.

Noslēdzošais posms tiks aizvadīts 30. septembrī Austrijā. Līdz šim neviens no Latvijas braucējiem Eiropas čempionātā nav ticis godalgoto trijniekā.


Написать комментарий