Apstiprina Nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim

foto lu.lv
foto lu.lv

Piektdien, 14. septembrī Rēzeknes pilsētas dome pieņēma lēmumu apstiprināt Domes saistošos noteikumus Nr.21 „Par nodokļa atbalsta pasākuma piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim”, informē Rēzeknes pašvaldība.

Kā informē Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldes Nodokļu nodaļas vadītāja – juriste Ilona Žavoronkova, līdz šā gada 31. decembrim rēzekniešiem ir iespēja pieteikties piedalīties nekustamā īpašuma nodokļa atbalsta pasākumā (NAP). Atbilstoši Nodokļu atbalsta pasākuma likumam NAP ietvaros var tikt dzēsta NAP nokavējuma nauda un 90% NAP soda nauda, ja līdz nodokļu administrācijas lēmumā noteiktajam termiņam tiek samaksāts NAP pamatparāds un ar to saistītā soda nauda 10% apmērā. NAP piemērošanas gadījumā, ja NAP maksājums tiks veikts noteiktajā termiņā, tad ar to saistītā nokavējuma nauda un 90% NAP soda nauda tiks dzēsta. 

Lai piedalītos Nodokļu atbalsta pasākumā, nepieciešams aizpildīt Rēzeknes pilsētas domes Finanšu pārvaldei adresētu iesniegumu par piedalīšanos nodokļu atbalsta pasākumā, kurā jānorāda nodokļu maksātāja nosaukums vai vārds, uzvārds, nodokļu maksātāja reģistrācijas kods/personas kods, juridiskā adrese/deklarētās dzīvesvietas adrese. Aizpildot 1. punkta tabulas aili Nr.5, jānorāda, cik mēnešos apņematies pilnībā veikt NAP maksājumu (maksimālais mēnešu skaits – 60 mēneši, ar nosacījumu, ka tiek maksāts ne mazāk kā 50 lati mēnesī).

Turklāt, lai nerastos situācija, ka Jūsu veiktie maksājumi vispirms tiek ieskaitīti nokavēto nodokļu maksājumos, kas izveidojušies pēc 01.09.2011., nevis NAP maksājumu segšanai, lūdzam aizpildīt arī pielikuma iesnieguma veidlapu, norādot, cik mēnešu laikā (maksimālais mēnešu skaits – 12 mēneši) apņematies samaksāt aktuālo nodokļa parādu un ar to saistītos maksājumus, kas radušies pēc 01.09.2011. 

Piekrišanas gadījumā aizpildīta un parakstīta pielikuma veidlapa jāsniedz pašvaldībā līdz 2012. gada 31. decembrim.

Ja NAP pamatparāds, ar to saistītā nokavējuma nauda un soda nauda ir nodoti tiesu izpildītājam piedziņai, tad iesniegumam par piedalīšanos NAP pievieno lēmuma par nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu izpildes izdevumu samaksas apliecinājumu.

Atgādinām, ka NAP piemēro tikai tās pašvaldības, kas ir izdevušas saistošos noteikumus par nodokļa atbalsta pasākuma piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim un ar to saistītajiem maksājumiem par pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem. Par NAP piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim un ar to saistītajiem maksājumiem citās pašvaldībās lūdzam interesēties attiecīgajā pašvaldībā.


Написать комментарий