Mesi neļauj “Spartak” paņemt sensacionālus punktus Barselonā

foto the-soccer-essentials.com
foto the-soccer-essentials.com

UEFA Čempionu līgas G grupas spēlē Spānijas grands "Barcelona", cīņas gaitā zaudējot Maskavas "Spartak" ar 1:2, beigās tomēr uzvarēja ar 3:2, pateicoties diviem Lionela Mesi gūtajiem vārtiem. Otrajā grupas mačā Glāzgovā "Celtic" un "Benfica" izspēlēja sausu neizšķirtu - 0:0.

"Barcelona" - "Spartak"
Tito Vilanova rezervē atstāja Davidu Vilju un Aleksi Sančesu, uzticoties Pedro Rodrigesam un Kristianam Teljo, kā arī pieteikumā nebija savainoto Andresa Injestas, Karlesa Pujola un Hordi Albas. Papildus "Barcelona" apbēdināja Herarda Pikē savainojums spēles sākumā - laukumā uznāca kamerūnietis Alekss Songs. Toties rezultāta ziņā viss bija kārtībā - jau 14. minūtē Teljo guva individuālus vārtus pēc Kombarova (viens no trim krieviem "Spartak" pamatsastāvā) apspēlēšanas ar raidījumu no 18 metriem (1:0). "Barcelona" pie 1:0 spēli turpināja bez īpašas degsmes un 29. minūtē uz tablo negaidīt iedegās 1:1! Būtībā savā pirmajā uzbrukumā "Spartak" nigērietis Emanuels Emenike izrāvās pa labo malu, deva asi gar vārtiem un... Dani Alvešs neizprotami ieraidīja bumbu savos vārtos! 37. minūtē pēc Čavi piespēles ar galvu uzsita Sesks Fabregass, "Spartak" vārtsargs Andrejs Dikaņs pārcēla bumbu pāri vārtiem. "Barcelona" līdz pārtraukumam nepaspēja atgūt vadību.

Ap 55. minūti "Spartak" pat izveidoja divus tīri sakarīgus uzbrukumus, kuriem bija jāpamodina miegaino "Barcelona". Nepamodināja. 58. minūtē Lionela Mesi sitienu atvairīja Dikaņs, un "Spartak" uzreiz noorganizēja izcilu pretuzbrukumu, kura noslēgumā pēc vairākām piespēlēm brazīlietis Romulo trāpīja stūrī - neticami, bet 2:1 "Spartak" labā! Brieda sensācija, tomēr 71. minūtē sekoja izlīdzinājums. Teljo kreisajā malā izrēķinājās ar diviem sedzējiem un atdeva bumbu Mesi, kurš no izcilas pozīcijas, protams, nekļūdījās - 2:2! Pie šāda rezultāta laukumā uz maiņu nāca Vilja un jau pēc pāris minūtēm apdraudēja vārtus, kad piespēli gar vārtiem atsita Dikaņs - spāņu uzbrucējs sita pa pustukšiem vārtiem, bet čehu aizsargs Mareks Suhijs bumbu atsita. Tomēr "Barcelona" savu panāca. 80. minūtē masīvā uzbrukumā galu galā iecentrēja uz maiņu nākušais Sančess, un vārtu priekšā iznira Mesi, ar galvu gūstot savus otros vārtus - 3:2! Vairs rezultāts nemainījās, un "Barcelona", kaut arī ar problēmām, tomēr uzvarēja.

"Celtic" - "Benfica"
Ja "Celtic" pamatsastāvā izgāja četri skoti, tad "Benfica" starta vienpadsmitniekā... bija tikai viens portugālis (Andrē Almeida), toties pieci argentīnieši, divi brazīlieši, pa vienam paragvajietim, spānim un serbam. Pirmā pusstunda bija absolūti bez momentiem, taču pārliecinoši redzamākais futbolists bija skotu pussargs Kriss Komonss - viņš gan centrēja, gan piespēlēja, gan pārtvēra bumbas, gan pelnīja soda sitienus par labu savai komandai. Pirmā kaut cik reālā iespēja iesist radās 31. minūtē, taču "Benfica" spāņu uzbrucējs Rodrigo nepaspēja uzsist, pirms jau "Celtic" vārtsargs Bens Fosters samazināja sitiena leņķi un raidījumu ar roku atvairīja. Puslaika izskaņu labāk aizvadīja "Benfica", taču tāpat 0:0 pēc 45 minūtēm. Arī 2. puslaikā, kuru "Celtic" jau aizvadīja labā, mājinieku spēle gāja caur Komonsu, kurš mača gaitā divreiz arī mēģināja pārsteigt "Benfica" vārtsargu, lūkojot pārmest viņam pāri no lielas distances. Taču galu galā vārti šai spēlē tā arī netika gūti - 0:0.

20.09.2012 , 11:15

sportacentrs.com


Написать комментарий